Muziek

Stenzel & Kivits: The Impossible concert

vrijdag 17 februari 2017 - 20:00

Een onmogelijk concert geven, dat lukt alleen Stenzel & Kivits. De twee heren spelen met de conventies van de klassieke muziek, maar verloochenen nooit hun achtergrond. Het blijven natuurlijk briljante muzikanten die toevallig ook nog eens erg komisch zijn. Bovendien improviseren ze er graag op los, waardoor elke voorstelling van dit duo een unieke gebeurtenis wordt.

Meer info

Try-out Jazzisfaction Big Band
Jazzisfaction Big Band

zondag 29 mei 2016 - 19:00

Als voorbereiding voor hun deelname aan de International Big Band Competition (IBBC) in Nederland, organiseert de Jazzisfaction Big Band (JFB) op zondag 29 mei om 19 uur een open repetitie/try-out in de foyer van GC den egger. Iedereen is welkom, de inkom is gratis! 

Meer info

Viktoria en haar Huzaar
Vlaams Muziek Theater

vrijdag 29 april 2016 - 20:00

Deze populaire operette vertelt het verhaal van de Hongaarse ritmeester der Huzaren die ontsnapt uit een krijgsgevangenkamp in Siberië. Bij een bezoek aan Tokio herkent hij zijn vroegere verloofde, die intussen getrouwd is met de Amerikaanse ambassadeur in Japan. Het vuur laait onmiddellijk weer op maar Victoria is trouw aan haar nieuwe echtgenoot. De Amerikaanse ambassadeur merkt wel dat zijn vrouw ongelukkig is en via allerlei verwikkelingen volgt de ontknoping.

Een schitterende operette van het Vlaams Muziek Theater met muziek van Paul Abraham.

Meer info

Living Roots
Ronny Mosuse, Jan De Smet, Fay Lovsky en Tom Theuns

vrijdag 22 april 2016 - 20:00

Ronny Mosuse (o.a. The Radio’s en CPeX), Jan De Smet (De Nieuwe Snaar), multi-instrumentaliste Fay Lovsky en folkmuzikant Tom Theuns trekken samen op pad, op zoek naar hun wortels. Welke songs hebben hen gevormd als muzikant? Voor welke componist hebben ze een buitengewone adoratie? Ze serveren gedurende de avond eigen interpretaties van zowel bekende oldies als recentere parels uit de muziekgeschiedenis. 

Meer info

Een sprong in de tijd
Stef Bos

zaterdag 16 april 2016 - 20:00

Het begin van een leven
Je springt in de tijd
De stroom van de rivier
Neemt je mee
Je ziet landschappen van liefde
Onzekerheid
Verlangen
Je zwijgt
Zingt
Ontwijkt
Leeft
Met onvermogen
En geluk
En dan opeens
Kijk je terug
Naar wat je hebt gedacht
Wie je was
En wie je bent geworden
Om daarna
Weer
De stroom te volgen

Meer info

Muzikantenstad

donderdag 14 april 2016 - 14:00

Muzikantenstad is een sprankelende live show met tal van artiesten. 

Alles wordt live gebracht en begeleid door het Muzikantenstadorkest o.l.v. Eddy De Vos. Het is een aaneenschakeling van prachtige zangnummers maar ook instrumentale nummers (op accordeon, trompet, sax, enz.), samenzang, solonummers en leuke humor.

De presentatie is in goede handen van Paul Van Hoeydonck. Hij geeft u op een gezellige manier een rondleiding in de muzikaalste stad die er bestaat: Muzikantenstad.

Meer info

Te Gek!? - Liefde: een onmogelijk verlangen?
Eva De Roovere en Dirk De Wachter

vrijdag 18 maart 2016 - 20:00

Het project Te Gek!?, een initiatief van Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Annendael uit Diest, tracht al jaren psychische problemen in Vlaanderen bespreekbaar te maken.

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland.

Meer info

Wendy intiem
Wendy Van Wanten

donderdag 17 maart 2016 - 14:00

Wendy Van Wanten gaat de uitdaging aan om de culturele centra te veroveren met een intiem theaterconcert. Ze wil haar trouwe fans bekoren, maar het publiek tegelijkertijd ook een unieke kans geven om haar veelzijdigheid te ontdekken! Een puur, stijlvol, intiem theaterconcert met Wendy’s favoriete songs en tussendoor enkele verrassende anekdotes.

Meer info

Ooit gewist
Clara Cleymans, Peter Thyssen, Danni Heylen, Jaak Van Assche en Jelle Cleymans

donderdag 10 maart 2016 - 20:00

“Allo, met Joske Vermeulen …”

Met deze legendarische binnenkomer stellen we de nieuwe productie Ooit gewist aan je voor. Een straffe voorstelling die je onderdompelt in zalige tv-nostalgie. Acteertalent, muzikale hoogstandjes en een fijne portie humor vormen de basis van deze niet te missen productie.

Elke voorstelling van Ooit gewist is uniek. Onder het motto ‘klant is koning’ bepaalt het publiek namelijk welke tv-scènes gespeeld worden. Uit een breed aanbod van tv-fragmenten kan het publiek vooraf online de favoriete scenes kiezen.

Meer info

Bericht uit Oostende
Johan Verminnen

vrijdag 04 maart 2016 - 20:00

“Oostende is voor mij ‘Brussel aan zee’, terwijl voor sommigen Blankenberge een beetje ‘Antwerpen aan zee’ is.” Logisch dus dat het ketje Johan Verminnen na zoveel jaren in Oostende is aangespoeld en er een mooi stuk van zijn vrije tijd doorbrengt.

Vanuit zijn bescheiden kraaiennest dat een zicht rondom biedt op de haven, het strand en de statige kerktorens van de stad, werkt Johan aan nieuwe liedjes en teksten: een vervolg op zijn 60ste verjaardag-tournee en op En avant la muzik!, de meest recente reeks door Vlaanderen en Brussel.

Meer info

Pagina's