Muziek

Bart Peeters: Alleen & zonder plan

vrijdag 10 maart 2017 - 20:00

De Op de groei-tour (2014-2016) was Bart Peeters’ succesvolste tot nu toe. Platina en honderd uitverkochte voorstellingen. Het was ook een gigantische onderneming. In het najaar van 2017 volgt er een nieuwe plaat en tour met De Ideale Mannen. Maar nu plooit hij zich even terug op zichzelf, in een korte reeks solo-concerten. Zeer tijdelijk zal hij het publiek tegemoet treden met alleen maar een gitaar (en mogelijk ook twee lepels).

Meer info

Miek & Roel '50' + Hommage aan Dimitri van Toren

zaterdag 18 maart 2017 - 20:00

UNIEK DUBBELPROGRAMMA

Miek & Roel '50'

50 jaar optreden is niet iedereen gegeven. Miek & Roel wel, al 50 jaar samen!

50 jaar brengen zij geëngageerde liedjes, protestsongs worden afgewisseld met poëtische teksten.

50 jaar laten zij zich begeleiden door de beste muzikanten.

50 jaar kleinkunst waarbij tekst en muziek hand in hand gaan.

Miek & Roel, zoals Miek het zegt: geen retro, maar vintage.

Meer info

40 jaar Kadril

vrijdag 24 maart 2017 - 20:00

Kadril is een groep met wortels in een lange traditie. Altijd blijven ze op zoek naar manieren om traditionele klanken in te kleuren met een hedendaags gevoel, een ode te brengen aan de muziek en de muzikanten die hen jarenlang inspireerden.

Dit bijzondere verjaardagsfeest kon daarom niet zomaar voorbijgaan. In hun jubileumjaar gaat Kadril grasduinen in hun rijk gevulde playlist die velen deed meezingen en dansen.

Verwacht je aan muzikale parels en bekende hits, maar laat je vooral meevoeren in een concert vol mooie luistermomenten.

Meer info

Stenzel & Kivits: The Impossible concert

vrijdag 17 februari 2017 - 20:00

Een onmogelijk concert geven, dat lukt alleen Stenzel & Kivits. De twee heren spelen met de conventies van de klassieke muziek, maar verloochenen nooit hun achtergrond. Het blijven natuurlijk briljante muzikanten die toevallig ook nog eens erg komisch zijn. Bovendien improviseren ze er graag op los, waardoor elke voorstelling van dit duo een unieke gebeurtenis wordt.

Meer info

Vlaams Muziek Theater: De lustige boer

vrijdag 07 april 2017 - 20:00

Voor de eerste keer in haar bestaan programmeert het Vlaams Muziek Theater De lustige boer van Leo Fall. Deze operette uit 1907 gaat over hoe de rijken naar de armen kijken. Een verhaal dat ook nu nog actueel is, maar waar op het einde de les hetzelfde is: wij zijn allemaal gelijk.

Meer info

JackoBond zingt Marva: Rode rozen in de sneeuw

donderdag 20 april 2017 - 14:00

'Ik dans met een ander maar ik kijk naar jou...' Dat zong mijn moeder vaak toen ze met mij als kind door de living danste. Nu ik haar leeftijd heb, snap ik waarom ze uit volle borst meezong met Marva.  Zij deed haar dromen van 'eilanden in groen en blauw'. Ik zag hoe gelukkig Marva mijn moeder maakte.

Marva heeft zich zo stilletjes in mij genesteld. 'Herinneringen aan zoveel mooie dingen'. Marva treedt tegenwoordig niet meer op. Ik heb haar gevraagd of ik haar liedjes mocht zingen, zoveel pareltjes. En je raadt het nooit… Dat mocht!

Meer info

Dani Klein & Sal La Rocca Quartet: Dani sings Billie Holiday

vrijdag 21 april 2017 - 20:00

Na een Farewell Tour met uitverkochte concerten in 14 landen en twee uitzonderlijke afscheidsconcerten in de Lotto Arena en Vorst Nationaal in 2014, viel het doek definitief over Vaya Con Dios.

Met Dani sings Billy Holiday kondigt Dani Klein nu een nieuw project aan, samen met drie gerenommeerde jazzmuzikanten die al jaren deel uitmaken van de vaste band van Vaya Con Dios.

Ze brengen de meest vrolijke nummers uit het rijk gevulde repertoire van Billie Holiday, de legendarische zangeres waar Dani een grote bewondering voor koestert.

Meer info

De Romeo's intiem

donderdag 27 april 2017 - 20:00

Sinds Davy Gilles en Chris Van Tongelen in 2003 samen in de musical Romeo & Julia stonden, kriebelde het om samen een groep op te richten. Gunther Levi, vriend bij Familie (VTM), is al snel overtuigd om mee op de kar te springen. Anno 2016 zijn De Romeo’s geliefd in heel Vlaanderen.

Meer info

Chilly Willy, Loony Goony & The Free American Indian Hippy Blues Street Fruits

vrijdag 28 april 2017 - 20:30

1992. In Zichem vindt een free podium plaats en ergens op de affiche is er nog een leemte. Enkele gelijkgestemde zielen beslissen om het gat op te vullen en beginnen voor de lol een bluesband.

Vijfentwintig jaar en 600 optredens later is Chilly Willy een begrip in de Belgische blueswereld en ver daarbuiten. Van kleine clubs en rokerige cafés tot het Blues & Reggae festival in Jamaica, overal verspreidde Chilly Willy het virus genaamd the blues, met laaiend enthousiaste reacties tot gevolg.

Meer info

Quentin Dujardin, Samuel Cattiau & Matthieu Saglio: Resonance

donderdag 04 mei 2017 - 20:00

Gitarist Quentin Dujardin en contratenor Samuel Cattiau componeerden samen melodieën voor gitaar en zang, geïnspireerd op teksten en oud muzikaal werk van de 12de tot de 18de eeuw.

Samen met cellist Matthieu Saglio ondernemen ze een muzikale expeditie doorheen tijdloze thema's en eigenen ze zich de harmonie en melodie toe van teksten zoals Cantigas de Santa Maria, de Italiaanse antieke aria’s, werken van Guillaume de Machaut, Johannes Ciconia, John Dowland en Henri Purcell. Ideale werken om de Oude Muziek te doorgronden en te laten herleven.

Meer info

Pagina's