Familie

Ultima Thule: Workshop Poppen maken

zaterdag 19 maart 2022 - 09:00 tot 17:00

In de workshop 'Poppen maken' van figurentheatergezelschap Ultima Thule ga je onder professionele begeleiding van een poppenmaker of poppenspeler aan de slag om zelf poppen te maken uit hout en papier. We maken een table top puppet, een pop die meestal door drie acteurs, op een vlak ter hoogte van een tafel, wordt bespeeld.

Voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen.

Duur: van 9 uur tot 17 uur 

Max. 15 deelnemers

Meer info

Ila Van der Pouw: De klokkenluider van de Notre-Dame

zaterdag 26 maart 2022 - 15:00

In de beroemde kathedraal van Parijs, de Notre-Dame, woont Quasimodo. Op speciale dagen hangt hij aan de enorme touwen om de zware klokken te luiden. Zijn bochel en slepende loop maken hem niet direct moeders mooiste. 

Dan slaat het Zottenfestival haar tenten op rond de kathedraal. Onopgemerkt tussen al die vreemd uitgedoste feestgangers en kermisklanten ziet hij ineens de mooie Esmeralda dansen. En Quasimodo is op staande voet verliefd. Lelijk als hij is, durft hij niet te zeggen wat hij werkelijk voor haar voelt. Kan hij uiteindelijk zijn hart laten spreken?

Meer info

Les Zerkiens: Schrik

zondag 27 maart 2022 - 15:00

Schrik bestaat uit twee verhalen.

Verhaal 1: Wanneer het onweer uitbarst

Iedereen heeft wel érgens schrik van. Een dag gaat voorbij en maakt plaats voor een woelige nacht: er breekt een onweer uit en de donder dreunt erop los. Onze angsten verspreiden zich over de stad.

Verhaal 2: Bizarre vrienden

Een kasteel in een bos… In dat kasteel zijn er verschillende gangen en deuren… Achter die deuren zien we een oude vrouw die ons meeneemt in een bevreemdende wereld.

Meer info