Muziek

I Muvrini: Portu in Core

woensdag 22 september 2021 - 20:00

Seizoensopener!

Om deze voorstelling bij te kunnen wonen is een geldig COVID Safe Ticket verplicht!

In september 2019 kwam de nieuwe cd Portu in Core van de Corsicaanse vocale groep van wereldformaat I Muvrini uit. Op hun eenentwintigste studioplaat grossieren de broers Alain en Jean-François Bernardini zoals vanouds weer in de unieke mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en melancholie die van hen de beroemdste groep uit Corsica heeft gemaakt. 

Meer info

Sandra Kim, Marco Z, Begir Memeti & Band: Bella Italia

vrijdag 01 oktober 2021 - 20:00

Bella Italia is een hartverwarmend en heerlijk nostalgisch theaterconcert. Een fantastische liveband dompelt je onder in de mooiste en bekendste Italiaanse hits. Bella Italia is een concert om met weemoed terug te denken aan voorbije vakanties. Hartstochtelijk genieten van la dolce vita op una giornata particolare.

De ene na de andere hit passeert de revue, maar ook verborgen parels van topartiesten als Paolo Conte, Eros Ramazzotti, Zucchero en vele anderen staan op het repertoire. Uit volle borst meezingen is toegestaan.

Meer info

Christophe Vandegoor, Jelle Cleymans & Joost Van Hyfte: Knechten van de koers (première)

zaterdag 02 oktober 2021 - 20:00

Koers in Vlaanderen is heilig. Koers is lijden en afzien, door weer en wind, op kasseistroken in de Vlaamse Ardennen of onder een brandende zon op een Alpencol. Verhalen vol heroïek over prachtige overwinningen en onwaarschijnlijke tegenslagen.

In Knechten van de koers bekijken Jelle Cleymans, Joost Van Hyfte en Christophe Vandegoor het wielrennen door hun eigen bril. Cleymans als wielerliefhebber, Vandegoor als verteller en Van Hyfte als een moderne hofnar.

Meer info

Roeland Hendrikx & Chin-Cheng Lin: Wood versus Wood

zondag 03 oktober 2021 - 11:00

Clarinet meets marimba.

Een duo met klarinet en marimba is niet alledaags. Toch geeft deze combinatie een verrassende en warme klankkleur, met muziek die ritmisch maar ook erg zangerig kan zijn.

Roeland Hendrikx (klarinet) en Chin-Cheng Lin (marimba) brengen je een veelzijdig en gevarieerd programma met zowel origineel werk als speciale arrangementen voor deze bezetting.

Meer info

Echo Collective: plays Jóhann Jóhannssons ‘12 Conversations with Thilo Heinzmann’

dinsdag 05 oktober 2021 - 20:30

Postklassiek, neoklassiek, minimalistisch, … niemand weet hoe je de muziek van het strijkensemble Echo Collective moet omschrijven en het zal Neil Leiter en Margaret Hermant worst wezen.

De populariteit van instrumentale muziek buiten het klassieke establishment is de afgelopen tien jaar enorm gegroeid. Denk maar aan Nils Frahm, Ólafur Arnalds, A Winged Victory For The Sullen en de betreurde Jóhann Jóhannsson.

Meer info

The Animals & Friends

vrijdag 08 oktober 2021 - 20:00

In 1964 overspoelde rock & roll de wereld met The Beatles, The Rolling Stones en natuurlijk The Animals. Aan de oevers van de Tyne ontstond een nieuwe stroming rhythm & blues die de wereld veroverde.

The Animals waren de tweede Britse band die aan de top kwamen van de Amerikaanse hitlijsten, met  hun legendarische House Of The Rising Sun. Hierna had de band meer dan twintig top tien hits over de hele wereld.

Meer info

Gene Thomas & Band: Live

woensdag 20 oktober 2021 - 20:00

NIEUWE DATUM: WOENSDAG 20 OKTOBER 2021

Gene Thomas neemt je samen met zijn strakke begeleidingsband mee op sleeptouw doorheen ruim twee decennia liedjes maken in verschillende talen.

In deze pakkende voorstelling vertelt Gene grappige anekdotes en oprechte verhalen over zijn helden en successen, maar ook over zijn tegenslagen. Gewapend met zijn gitaar en begeleid door een bende topmuzikanten, brengt hij zijn grootste hits, van X-Session tot Liefde voor muziek en alles ertussen.

Meer info

Jackobond & Bastien: Van Corsari tot Appermont

donderdag 21 oktober 2021 - 14:00

Sonja Barend, Rudi Carrell, Tony Corsari, Jan Theys, … A trip down memory lane naar de legendarische beginjaren van de Nederlandse en Vlaamse televisie toen presentatoren en presentatrices nog échte sterren waren.

Aan de hand van historische beeldfragmenten en onvergetelijke muziek blikken Jackobond & Bastien terug. Persoonlijke verhalen van mensen die zowel voor als in de beeldbuis de bewuste beginjaren hebben beleefd, komen aan bod. Legendarische televisieshows worden herontdekt en nagespeeld. Deuntjes van toen worden van onder het stof gehaald.

Meer info

De Frivole Framboos: Troppo Maturo

vrijdag 22 oktober 2021 - 20:00

Frambozen worden beter met de jaren, puurder en voller van smaak. Het bewijs hiervan leveren Peter Hens en Bart van Caeneghem met hun wervelende nieuwe voorstelling Troppo Maturo.

Vrij vertaald betekent de titel iets als ‘te volwassen’, maar wie de show gezien heeft, moet beamen dat ‘volgroeid’ of ‘gerijpt’ veel meer van toepassing is. Want ook na achtendertig jaar op de planken smaakt deze framboos frisser dan ooit. Fruitig, geestig en virtuoos.

Meer info

Lucas Van den Eynde & Muziektheater De Kolonie: Onheil in Black Creek

donderdag 28 oktober 2021 - 20:00

Ooit was Black Creek een bloeiend Vlaams westerndorp. Nu moet Dirk, de zoon van de stichter, het uit handen geven. De jonge generatie wil er een “Educatief en Klimaatneutraal Ervaringsgericht Multicultureel Ecocentrum” van maken.

Het valt onze held zwaar om zich aan te passen aan een wereld waarin klimaatspeeltuintjes en het therapeutisch aaien van schapen vanzelfsprekend zijn. Daarnaast is er nog de bizarre nasleep van het wekelijkse spektakel ‘het ophangen van een paardendief’, dat vijftien jaar eerder een keertje fout liep.

Meer info

Mama's Jasje: De jaren van verstand

vrijdag 29 oktober 2021 - 20:00

Mama‘s Jasje mag trots terugblikken op een 30-jarige carrière. Met zijn deelname aan Liefde Voor Muziek in 2020 is de band rond Peter Vanlaet helemaal terug.

De ervaren liveband vindt het evenwicht tussen hits uit de beginperiode met o.a. Zo ver weg, Teken van leven, Doe het licht maar uit, hommages van eind jaren 90, denk vooral aan Als de dag van toen en Laat me alleen maar ook songs uit hun laatste album.

De ‘Best Of’ plaat De jaren van verstand die in 2020 uitkwam haalde platina.

Meer info

De Mens Late Night

vrijdag 12 november 2021 - 20:00

De Mens, al meer dan vijfentwintig jaar leveranciers van Doorvoeld Entertainment ©, en in 2020 populairder en geliefder dan ooit, zakken om de vijf-zes jaar graag af naar de talrijke mooie theaters en cultuurzalen die ons land rijk is. 

Dit keer doen ze dat in maatpak en in het decor van een sfeervolle laatavond-talkshow. Met stemmige belichting, een comfortabele zetel en sterke verhalen rond de nu eens intiem, dan weer swingend gebrachte songs uit het eigen, rijke repertoire.

Meer info

George Baker: 50 jaar Live

vrijdag 19 november 2021 - 20:00

Vijftig jaar staat George Baker (Hans Bouwens) inmiddels al op het podium, zowel nationaal als internationaal. In die periode schreef hij pakweg 600 songs waaronder natuurlijk bekende hits als Little Green Bag en Una Paloma Blanca.

Vijf decennia waarin hij 25.000.000 platen verkocht, twintig keer de wereld rond toerde en veel, heel veel herinneringen opbouwde. Die herinneringen wil George Baker graag met jou delen tijdens een muzikale reis door de tijd.

Meer info

The Johnny Cash Roadshow

maandag 22 november 2021 - 20:00

The Johnny Cash Roadshow, de enige Johnny Cash-show die de goedkeuring heeft van de familie Cash, keert terug naar de theaters met een gloednieuwe show ter ere van Cash' meest geliefde album: At San Quentin. Daarnaast brengen ze natuurlijk ook de andere grote hits, zoals Walk the Line, Ring of Fire, Hurt en The Man Comes Around.

Meer info

Barbara Dex: Thank God I’m a Country Girl

vrijdag 26 november 2021 - 20:00

Barbara Dex en countrymuziek – dat klikt en dat weten we. Countrymuziek ligt haar vocaal bijzonder goed; ze voelt zich aangetrokken tot de uit het leven gegrepen verhalen die kenmerkend zijn voor het genre.

In Thank God I’m a Country Girl plaatst Barbara countryzangeressen op een piëdestal, want is het niet zo dat we té weinig vrouwenstemmen in de eerder conservatieve countrywereld horen?

Meer info

Pagina's