Muziek

The Cavern Beatles: Straight from Liverpool!

zaterdag 22 september 2018 - 20:00

LAATSTE TICKETS!

The Cavern Beatles zijn dé tribute band van The Beatles. Niet alleen hun uiterlijk, maar ook hun stemmen en bewegingen lijken sprekend op die van de originele Fab Four. 

Daarnaast komen ze zonder uitzondering uit Liverpool, gestart in de beroemde club The Cavern waar The Beatles bekend werden. In een verbazingwekkende twee uur durende show, een perfecte live-imitatie van een Beatles-concert, komen alle bekende songs voorbij. 

Meer info

Pigeon on Piano: Short Stories

zondag 23 september 2018 - 11:00

Als toetsen vertellen…

Pigeon is het muzikale alter-ego van pianiste Katrien Verfaillie. Deze Gentse componeert en speelt eigen creaties die baden in melancholie. Ze houden het midden tussen nieuw-klassiek en het minimalisme van bijvoorbeeld Wim Mertens of Michael Nyman.

Vanuit het niets puzzelt Katrien haar stukken ineen tot elke noot, elk timbre, elk gevoel juist zit. Wars van regels, onvoorspelbaar en toch harmonieus. Ze speelt als een doorleefde pianiste en laat de toetsen haar composities vertellen.

Meer info

Maggie MacNeal, Riet Muylaert, Sandrine & Sofie: Want de Roos overleeft - een hommage aan Ann Christy (première)

vrijdag 28 september 2018 - 20:00

Ann Christy heeft ontelbare harten gestolen in Vlaanderen. Haar aandacht voor mooie melodieën en sterke teksten, gecombineerd met een unieke stem, maakten haar tot een grote chansonnière.

Voor de teksten deed Ann Christy vaak een beroep op haar vriendin Mary Boduin. Haar teksten voor Dag vreemde man, Gelukkig zijn en Blij bij jou te zijn leken recht uit het hart van Ann te komen.

Meer info

Sioen plays Graceland

zaterdag 06 oktober 2018 - 20:00

Sioen leerde het album Graceland van Paul Simon pas echt kennen toen hij een eerste keer naar Soweto, de bekendste township van Johannesburg, trok. De interactie met plaatselijke muzikanten werkte zo aanstekelijk dat hij besliste om er een plaat op te nemen, in dezelfde studio waar Graceland werd ingeblikt.

Meer info

Forever Amy: Featuring Amy's original band!

vrijdag 19 oktober 2018 - 20:00

Forever Amy is een overweldigende reis door de muziek en de live-optredens van Amy Winehouse. Een memorabele show, waarin de Siciliaanse Alba Plano de extravagante artieste zo natuurgetrouw vertolkt dat je gelooft dat Amy zelf op het podium staat. Ze wordt begeleid door Amy’s oorspronkelijke bandleden die de jazzdiva het best kenden en die met deze fantastische show haar muzikale nalatenschap levend willen houden.

Meer info

ABBA Gold: The Concert Show

zaterdag 03 november 2018 - 20:00

UITVERKOCHT!

Having the time of your life!

ABBA Gold - The Concert Show is een spectaculaire show met alle onvergetelijke songs van Agnetha, Anni-Frid, Benny en Bjorn. 

Speciaal geselecteerde musici en zangers, met toestemming van de originele ABBA-leden, laten alle beroemde songs aan bod komen. Deze show is een bijzonder mooie weergave van het authentieke ABBA-gebeuren van toen met de rijke muzikale volheid van nu, aangevuld met een authentieke unplugged uitvoering van enkele hits.

Meer info

Yevgueni: Tijd is alles

donderdag 08 november 2018 - 20:00

Tijd is altijd en overal, maar ook vaak te kort. Tijd om vader te worden bijvoorbeeld. De tijd om aan je grootste avontuur te beginnen, net op het moment dat de tijd in je achterhoofd al zachtjes begint af te tellen. Maar ook tijd voor twijfels of zij die het verschil kunnen maken in de wereld de juiste kant op kijken. En of wij naar de juiste mensen kijken om op tijd het verschil te maken.

Meer info

FRONTM3N: An exclusive & acoustic evening

donderdag 15 november 2018 - 20:00

Na getourd te hebben met Cliff Richard, verandert het leven van topmuzikanten Peter Howarth (The Hollies), Mick Wilson (10cc) en Pete Lincoln (The Sweet) pas echt als ze enkele jaren later bij hun huidige bands terecht komen. Voor elk van hen begon een nieuw hoofdstuk als frontman van een wereldgroep, waarmee ze tot op de dag van vandaag op alle continenten optreden.

Meer info

Clarinet Choir Maastricht o.l.v. Roeland Hendrikx: New York Counterpoint

zondag 18 november 2018 - 11:00

Het Clarinet Choir, onder leiding van Roeland Hendrikx, laat je in een gevarieerd programma kennismaken met de hele klarinetfamilie, van de kleine es-klarinet tot de grote contrabasklarinet!

Meer info

The Fureys: 40 Years around the world (jubileumtour)

woensdag 21 november 2018 - 20:00

The Fureys bestaan 40 jaar en trekken nog steeds volle zalen.

Deze legendarische groep Ierse muzikanten is één van de oudste en bekendste folkgroepen uit Ierland. Eddie en George Furey vormen de groepskern. Zij zingen en spelen gitaar, mandoline, banjo en bodran. De broers laten zich bijstaan door Camillus Hiney (accordeon, fluit), Tony Murray (bas) en Pio Ryan (banjo en mandoline).

Meer info

Bart Kaëll & Luc Appermont: Bart & Luc intiem

vrijdag 23 november 2018 - 20:00

Luc Appermont en Bart Kaëll intiem… als team.

Samen nemen ze je mee naar hun verste verleden, hun mooie en emotionele momenten, hun lief maar ook hun leed. Van banale weetjes tot gebeurtenissen die hun leven tekenden. Soms met een brede glimlach, soms vertederend en soms met de krop in de keel.

Wist je dat Luc en Bart elkaar leerden kennen in een café in De Haan? En dat de mama van Bart aquarellen schildert? En dat Luc vroeger helemaal weg was van Nonkel Bob?

Meer info

We are not Talking Heads: Byrning Down the House

zaterdag 24 november 2018 - 20:30

Hoe lang moet een mens in godsnaam wachten op een reünie van Talking Heads? Opperhoofd David Byrne ziet het vooralsnog niet zitten en dus is het tijd voor plan B. Enter een verzameling muzikanten met de legendarische concertfilm Stop making sense op het netvlies gebrand. Losjes vertrekkend vanuit die mijlpaal uit de rockgeschiedenis wordt Talking Heads eigenhandig nieuw leven ingeblazen.

Meer info

Bart Peeters: Brood voor morgenvroeg

vrijdag 30 november 2018 - 20:00

OPGELET: geen ABO-voorstelling, enkel losse tickets.  

Bart Peeters sleutelde tijdens zijn solotour aan de nummers van de nieuwe plaat en tour. Ook de Ideale Mannen haalden een frisse neus. Iedereen is er klaar voor. Drie jaar na Op de groei is er Brood voor morgenvroeg.

Bart: ‘Het doel is heel simpel: er iedere avond het concert van ons leven van maken.’

Meer info

Bart Peeters: Brood voor morgenvroeg

zaterdag 01 december 2018 - 20:00

OPGELET: geen ABO-voorstelling, enkel losse tickets.  

Bart Peeters sleutelde tijdens zijn solotour aan de nummers van de nieuwe plaat en tour. Ook de Ideale Mannen haalden een frisse neus. Iedereen is er klaar voor. Drie jaar na Op de groei is er Brood voor morgenvroeg.

Bart: ‘Het doel is heel simpel: er iedere avond het concert van ons leven van maken.’

Meer info

Albert Hammond: The Songbook World Tour

donderdag 06 december 2018 - 20:00

Tijdloze klassiekers van een levende legende.

Als je al vijf decennia op rij hits scoort, mag je jezelf als artiest tijdloos noemen. En dat is de magie van Albert Hammond: hij schrijft geen gewone hits, hij schrijft klassiekers. Elke generatie kent wel enkele van zijn songs, zoals Free electric band, Down by the river en It never rains in Southern California. Ruim 360 miljoen albums verkocht hij, en niet zelden sierden meerdere van zijn hits gelijktijdig de hitlijsten.

Meer info

Pagina's