Muziek

Jazzwood 2022

zaterdag 20 augustus 2022 - 19:00

Op zaterdag 20 augustus is het weer zo ver: Jazzwood, editie nummer elf.

In de feeërieke setting van het Chartreuzenbos (Linden/Holsbeek) kan je genieten van een muzikale topavond met 

·  Philip Catherine Quartet: een van de meest gerenommeerde en getalenteerde jazzgitaristen van het Europese toneel. Een soepele speelstijl en unieke gitaarsound. Met Philip Catherine is het slotakkoord van Jazzwood 2022 in goede en virtuoze handen. Het Philip Catherine Quartet staat garant voor sfeervolle en meeslepende swing. 

Meer info

The Flying Pickets: Only Human (NIEUWE DATUM)

vrijdag 02 september 2022 - 20:00

NIEUWE DATUM: VRIJDAG 2 SEPTEMBER 2022

Aangekochte tickets (en daaraan verbonden zitplaatsen) blijven gewoon geldig op de nieuwe datum. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Meer info

Melanie: The First Lady of Woodstock celebrates 50th Anniversary!

zondag 11 september 2022 - 20:00

NIEUWE DATUM: ZONDAG 11 SEPTEMBER 2022

Omwille van de aanhoudende coronamaatregelen wordt de Europese tournee die Woodstocklegende Melanie zou maken in februari uitgesteld naar september. Aangekochte tickets (en daaraan verbonden zitplaatsen) blijven gewoon geldig. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Meer info

Kapellmeister: Per Canto e Violino

zondag 25 september 2022 - 11:00

Parels uit de Duitse en Weense barok.

Meer info

Slongs, Clara Cleymans, Inge Paulussen & Tine Reymer: Te Gek?! Nerveuze vrouwen

vrijdag 30 september 2022 - 20:00

Vier nerveuze vrouwen. Ze horen stemmen in hun hoofd, denken in bochten en kronkels, zien wat wij niet zien. Wat doen die vrouwen samen op een podium? Ze zingen, ze zuchten en ze maken zich zorgen. Over de wereld en zichzelf.

Ze vertellen je wat het is om verloren te lopen in de donkere kamers van hun gedachten, op de dool tussen waan en werkelijkheid. Ze zingen het bloed van onder je nagels, krabben aan je ziel en plukken de eelt van je emoties.

Meer info

Günther Neefs: 30 jaar onderweg

vrijdag 07 oktober 2022 - 20:00

Al 30 jaar is Günther Neefs een vaste waarde in de Vlaamse muziekwereld en hij geniet nog elke dag van zijn leven vol muziek.

In 30 jaar onderweg grijpt de warmste stem van Vlaanderen terug naar 30 liedjes die voor hem een speciale betekenis hebben. Niet alleen pareltjes uit zijn eigen Nederlandstalig repertoire, maar ook onweerstaanbare evergreens van Will Tura, Rob de Nijs, Stef Bos, Bart Peeters, Bart Herman en Ann Christy passeren de revue. Uiteraard zal Laat ons een bloem van zijn vader Louis Neefs niet ontbreken!

Meer info

Heather Nova: The Pearl Acoustic Tour

donderdag 13 oktober 2022 - 20:30

Heather Nova - toch wel de grande dame onder de hedendaagse singer-songwriters - te gast hebben, is een hele eer.                             

Samen met onder andere Tori Amos zorgde ze vanaf halfweg de jaren ’90 voor een fris geluid en enkele essentiële platen. De single Walk This World zingen wij na al die jaren nog altijd vrolijk mee in de auto, als niemand kijkt.

Heather Nova brengt een akoestisch concert, een bloemlezing uit haar ondertussen al rijk gevulde carrière. Een aanrader!

Meer info

Bettes' Soul Experience

zaterdag 15 oktober 2022 - 20:00

We moeten ongetwijfeld niet meer uitleggen waarom het vorig seizoen een verjaardag in mineur werd, maar dat betekent niet dat we het 15de levensjaar van den egger onopgemerkt voorbij laten gaan! Dus vieren we samen met onze trouwe bezoekers 15+1 jaar den egger.

Voor deze speciale gelegenheid toveren we den egger om tot The Temple of Soul! Waan je even in het bruisende Chicago van de sixties & seventies met de Bettes’ Soul Experience en hits van The Temptations, Otis Redding, James Brown en vele anderen.

Meer info

Bruno Vanden Broecke & Muziektheater De Kolonie: De Woordenaar

donderdag 20 oktober 2022 - 20:00

De Woordenaar is een explosief theaterconcert waarin Bruno Vanden Broecke een man is met een missie. Een lichtend voorbeeld om te volgen. Wat hij te bieden heeft, is niets minder dan een handleiding voor ons leven. Omsingeld door vier topmuzikanten en een twintigtal instrumenten duikt hij onder in het leven van alledag, in jouw leven, zoals het is of zoals je dacht dat het was. 

De Woordenaar is een daverende combinatie tussen swingende woorden en sprekende muziek. Bo Spaenc zet het muzikale hekkenwerk uit met ruimte voor improvisatie.

Meer info

Gabriel Rios: En vivo

vrijdag 21 oktober 2022 - 20:00

Flore, het vijfde album van Gabriel Rios, is een lofzang op de muziek van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Meer specifiek zijn dit liedjes die teruggaan naar de jeugd van zowel zijn vader als grootvader. Het is een bedwelmend brouwsel dat tegelijkertijd nostalgisch en iconoclastisch is in de herontdekking van een muzikaal halfrond dat Gabriel twee decennia geleden achterliet toen hij Puerto Rico verliet voor Europa.

Meer info

Kris Steenackers & Jan Straus: Allemaal Brel

zondag 23 oktober 2022 - 11:00

Brel zoals je hem nog niet gehoord hebt.

In Allemaal Brel brengen Jan Straus (piano) en Kris Steenackers (zang) ruim een uur lang de sfeer van de revues van Jacques Brel. Als twee geboren entertainers praten ze de nummers aan elkaar in een show die gemaakt is voor het podium.

Meer info

The High Kings: In Concert

vrijdag 11 november 2022 - 20:00

Na elf jaar aan de top verkopen de Ierse High Kings nog steeds wereldwijd zalen uit voor een steeds groeiende schare trouwe fans. Ook stonden ze op grote muziekfestivals als Glastonbury en het Isle of Wight Festival (in 2015 zelfs als headliner) en waren ze te gast in talloze tv-shows, waaronder Good Morning America en The Today Show.

Ze traden bovendien ook al op voor beroemde medemensen, bijvoorbeeld in het Witte Huis voor toenmalig president Barack Obama.

Meer info

Meskerem Mees: Caesar Tour

zaterdag 12 november 2022 - 20:00

Neem een stemgeluid zo helder als bronwater, voeg een gulle dosis puurheid toe en werk af met een portie eigenzinnigheid, en je hebt Meskerem Mees. Louter met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van Frederik Daelemans, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar verhalen blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.

Meer info

The Bootleg Eighties

donderdag 17 november 2022 - 20:00

Van de makers van The Bootleg Sixties!

Deze productie brengt de legendarische jaren ’80 band The Wild Boys naar België in een avondvullende show down memory lane. Twee uur lang komen dé hits van het decennium aan bod, met onder andere Wham!, Culture Club, Frankie Goes To Hollywood, Eurythmics, Depeche Mode, Lionel Richie, Phil Collins, Simple Minds, Spandau Ballet, noem maar op!

Meer info

Stef Bos: Bloemlezing

vrijdag 18 november 2022 - 20:00

Een duik in een repertoire
Een reis door de tijd
Een sprong in een betoverend duister
Met het licht van nieuwe songs
Een vrije val
Met een zachte landing
Kortom
De ruimte is oneindig
Zolang je maar je grens verlegt

Stef Bos met piano en gitaar.

Meer info

Pagina's