Muziek

The Rubettes featuring Alan Williams: The Christmas Tour 2022

vrijdag 09 december 2022 - 20:00

De Britse popgroep The Rubettes featuring Alan Williams brengt de jaren zeventig terug met hun grote hits Sugar Baby Love, Tonight, Jukebox Jive, ...

Ze traden op in teddybroeken, oversized jasjes en petten, alles in het wit en pastelkleuren en lieten vele meidenharten sneller slaan.

Voor deze Christmas Tour worden aan het prachtige repertoire van The Rubettes diverse bekende kerstliederen toegevoegd!

Meer info

OLEO: De Otro Mundo

zondag 11 december 2022 - 11:00

OLEO presenteert je een hedendaags flamenco-repertoire: vindingrijk en in een mix van stijlen. 

Hier worden traditie, durf en fijnheid gesublimeerd. Het draait naast de basale muzikale zin ook om de overweldigende passie van het trio. Ze geven met de essenties en de emoties van hun origines de sensaties door, die de ziel doen samensmelten.

Elk stuk is gecomponeerd en gearrangeerd voor de flamencogitaar, de basgitaar en de etnische percussie. Zo vindt dit sterk instrumentaal trio direct aansluiting met het publiek.

Meer info

De Bonanzas: A 1960s Christmas

donderdag 15 december 2022 - 20:00

NIEUWE DATUM: DONDERDAG 15 DECEMBER 2022

Het is geen geheim dat De Bonanzas wel houden van een stevige portie sfeer en gezelligheid van weleer. Het kon dan ook niet langer uitblijven dat de heren een muzikaal kerstmenu voor u wilden samenstellen.

De Bonanzas ruilen de aspergesoep voor ingetogen nummers van The Beatles en The Stones. De gevulde kalkoen met groentekrans en verse kroketjes schuiven ze dan weer aan de kant voor enkele onvervalste kerstklassiekers.

Meer info

Ohlalala’s eindejaarsvoorstelling met Otto-Jan Ham: 2022, het muziekste jaar ooit

vrijdag 16 december 2022 - 20:00

Samen met zijn uitstekende band blikt Otto-Jan Ham opnieuw terug op het voorbije muziekjaar. En zonder al té veel weg te geven - want het jaar is nog bezig – zou het wel eens het meest bijzondere jaar uit de muziekgeschiedenis ooit kunnen gaan worden. Oké, dat hebben we vorig jaar ook gezegd, maar toen zeiden we maar wat. Ondertussen zijn we gegroeid. Als mens, als muzikant en als professioneel terugblikker op een jaar dat er muzikaal écht toe deed. Sterker nog, en we zeggen het stellig: 2022 was het beste jaar uit de geschiedenis van de muziek. Ooit. Punt.

Meer info

Erik Van Neygen: Over 7 bruggen

woensdag 21 december 2022 - 20:00

Sinds 1974 vaart Erik Van Neygen zijn eigen koers en zingt hij zijn liedjes, sober en direct. Over de gewone dingen des levens wil hij zingen, in folk- of countrystijl.

In 1990 werd hij wereldberoemd in Vlaanderen met het nummer Veel te mooi. Het begin van een leven vol muziek en liefde met Sanne.

Meer info

Guido Belcanto: In de kronkels van mijn geest

vrijdag 06 januari 2023 - 20:00

NIEUWE DATUM: VRIJDAG 6 JANUARI 2023

2019 was wellicht het meest succesvolle jaar in de carrière van Guido Belcanto. Hij speelde zowat 100 concerten, werd gelauwerd in de Eregalerij van Radio 2 en bracht een driedubbele cd uit. Bovendien was er een Belpopaflevering gewijd aan Guido.

In 2020 werd alles anders. De deuren naar het podium gingen op slot. Guido trok zich terug in de Franse Pyreneeën en verbleef een half jaar in ballingschap. Het gaf zijn creatieve geest nieuwe vleugels en hij begon zowaar nieuwe liedjes te schrijven aan de lopende band.

Meer info

Herman van Veen: De Voorstelling

donderdag 12 januari 2023 - 20:00

“Ook al ben ik van gisteren, ik begrijp nog steeds wat ik bedoel, zing het honderduit, speel altijd wel viool, dans wat ik dansen kan, ook al krijgt de tijd er vat op. Vertel over wat hetzelfde en hoe het vroeger anders werd. Het nieuwe gaat er nooit vanaf.

Luister naar de stem van onze kleinzoon die me roept met de stem van mijn vader en de journalist die me vroeg “wat is het mooiste woord dat u ooit zong”?

Dacht alle liedjes af: “Help”? “Jeminee”? “Rozemarijn”? “Knuffels”? “Jij”? “Ja”? “Neen”? Ik wist het: “Morgen”!

Meer info

Herman van Veen: De Voorstelling

vrijdag 13 januari 2023 - 20:00

“Ook al ben ik van gisteren, ik begrijp nog steeds wat ik bedoel, zing het honderduit, speel altijd wel viool, dans wat ik dansen kan, ook al krijgt de tijd er vat op. Vertel over wat hetzelfde en hoe het vroeger anders werd. Het nieuwe gaat er nooit vanaf.

Luister naar de stem van onze kleinzoon die me roept met de stem van mijn vader en de journalist die me vroeg “wat is het mooiste woord dat u ooit zong”?

Dacht alle liedjes af: “Help”? “Jeminee”? “Rozemarijn”? “Knuffels”? “Jij”? “Ja”? “Neen”? Ik wist het: “Morgen”!

Meer info

Stan Van Samang: Anders dan anders

vrijdag 20 januari 2023 - 20:00

NIEUWE DATUM: VRIJDAG 20 JANUARI 2023

Begin 2021 bracht Stan Van Samang zijn nieuwe, Engelstalige album Feel the Power uit. Om de release van dat succesalbum te vieren, trekt hij de theaters in met de nieuwe indoorshow Anders dan anders.

Met deze theatertour wil hij een passend vervolg breien aan Op de schoot, waarmee hij maar liefst meer dan 70 optredens gaf over heel Vlaanderen.

Meer info

DUO Mulinello: Flute & Harp Reimagined

zondag 22 januari 2023 - 11:00

Fluitiste Anna Kondrashina en harpiste Lise Vandersmissen vormden DUO Mulinello tijdens hun tijd als Concordia Foundation Artists in Londen. Ze traden op in het Verenigd Koninkrijk en België in onder andere het Benjamin Franklin House en Sands Films Music Room. DUO Mulinello’s gedeelde passie is het maken van arrangementen zowel voor barokinstrumenten als moderne instrumenten.

Meer info

Guy Swinnen & the Ladies

vrijdag 03 februari 2023 - 20:00

Enkele jaren geleden waren volle zalen in het hele land getuige van een heuse transformatie bij Guy Swinnen & the Ladies: omringd door de mooiste vrouwenstemmen van België ontpopte de rebelse rocker zich als volleerd crooner. Gekleed in smoking, glas in de hand, bleek hij mister cool himself. Mocht Frank Sinatra ooit terugkeren op aarde, dan zal het in Diest zijn.

In hun nieuwe voorstelling trekken Guy Swinnen & the Ladies hun wijde pijpen uit de kast en halen ze de soulkikker in zichzelf naar boven. James Brown en Marvin Gaye wrijven zich in de handen, wij ook.

Meer info

Jos Loffens Band & Friends: All Stars Memories

zaterdag 04 februari 2023 - 20:00

De voortreffelijke 22-koppige Jos Loffens Band stapt het podium weer op met een gloednieuwe show. In navolging van het succes van de vorige tour, een tribute aan James Last, staat All Stars Memories in het teken van het repertoire van nationale en internationale artiesten die ons verlaten hebben. Ditmaal presenteert de band zich met drie vocalisten.

Meer info

Stenzel & Kivits: The Best of 23 Years

donderdag 16 februari 2023 - 20:00

Onmogelijke concerten geven, dat lukt alleen de wereldbekende tenor Stenzel & meesterpianist Kivits. 

Beide heren leveren al 23 jaar het bewijs dat comedy en klassieke muziek op een heerlijke manier kunnen versmelten en perfect met elkaar harmoniëren. Briljante Nederlandse muzikanten die ook erg komisch zijn.

Na 23 jaar bundelen ze voor het eerst hun allerbeste capriolen onder, naast, op en met hun piano waarbij ze niets aan het toeval overlaten om het publiek op het verkeerde been te zetten. 

Meer info

Exodus: Flamenco, Rebetiko… Bagdad, Aleppo

dinsdag 28 februari 2023 - 20:30

Als de wereld brandt, vluchten de mensen, zowel gisteren als vandaag. In Exodus vloeien vluchtelingenverhalen samen in muziek en dans. In dit bijzonder concept versmelten Griekse Rebetiko, flamenco en muziek uit Aleppo en Bagdad.

Wouter Vandenabeele omringt zich met een keur aan musici en een geweldige danseres om de rijkdom van de versmelting te laten horen en te dromen van een wereld waarin niemand vluchten moet.

Meer info

Nele Goossens: Spiegelbeeld (ode aan Willeke Alberti)

donderdag 02 maart 2023 - 14:00

Al sinds haar kindertijd zingt Nele luidkeels mee met de liedjes van Willeke Alberti. Voor Nele Goossens is het dan ook een verrukkelijke uitdaging om een ode te brengen aan deze fantastische zangeres met haar zachte, warme stem, haar leven uit te pluizen naar wonderlijke verhalen en al dat heerlijke materiaal te verwerken tot een nieuwe eigen voorstelling.

Meer info

Pagina's