Print

'COVID Safe Ticket Plus': verplicht vanaf 18 november

Je kon er niet naast kijken, lezen, luisteren de afgelopen dagen: vanaf 1 november gelden er nieuwe coronamaatregelen, en dit al zeker tot 28 januari 2022. Concreet betekent dit dat iedereen vanaf 12 jaar en 2 maanden die een voorstelling van GC den egger bij wil wonen verplicht is om bij het binnenkomen zijn/haar COVID Safe Ticket (CST) te tonen, samen met een identiteitsbewijs. Bij het scannen van het CST worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met den egger. We krijgen enkel je naam, voornaam en geboortedatum te zien, en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen. Deze informatie wordt nergens bijgehouden.

Op 17 november besliste het overlegcomité daarenboven het CST PLUS in te voeren, wat inhoudt dat het dragen van het mondmasker eveneens verplicht is voor iedereen vanaf 10 jaar tijdens het bijwonen van evenementen. Het mondmasker dient dus gedragen te worden tijdens je hele bezoek aan den egger, behalve wanneer je aan een tafeltje in de foyer iets drinkt.

Je COVID Safe Ticket aanvragen

Iedereen ouder dan 12 jaar kan een CST aanvragen. Je krijgt een geldig COVID Safe Ticket in een van de volgende situaties:

  • je bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: je bent meer dan 2 weken volledig ingeënt.
  • je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden.
  • je hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen.
  • je hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Het COVID Safe Ticket is eenvoudig te verkrijgen via de CovidSafeBE-app die je downloadt op je smartphone. Nederlandse bezoekers downloaden de CoronaCheck-app. Alle overige niet-Belgen zullen het Europese Digitale Groene Certificaat moeten voorleggen.

Als je geen smartphone hebt, kan je de QR-codes ook online opvragen via Mijn Burgerprofiel, daarna kan je ze afprinten. Of via de post door te bellen naar het nummer 078/78 78 50. Het COVID Safe Ticket is gratis, er is wel een kost verbonden aan de test die aan het testcertificaat vooraf gaat.

Lukt het niet om je attest tijdig te bekomen via één van deze manieren? Onze bib-medewerkers helpen je graag verder. Maak een afspraak via 013 77 11 51 en één van hen helpt je om op onze openbare computers je attest aan te maken en af te drukken. Vergeet je eID en je pincode niet! Ben je je pin-code kwijt? Maak dan eerst een afspraak bij de dienst burgerzaken om een nieuwe pincode aan te vragen. Zonder pincode kunnen wij jammer genoeg geen attest aanmaken.