Print

Extra coronamaatregelen: den egger tijdelijk gesloten

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 30 oktober in het Overlegcomité beslist om over te gaan tot een verstrengde lockdown die geldt voor minstens zes weken. De strengere regels zijn nodig om de toenemende druk op onze ziekenhuizen een halt toe te roepen en de besmettingscurve zo snel en radicaal mogelijk om te buigen. Alle fysieke contacten moeten daarom zoveel mogelijk beperkt worden.

Op 27 oktober had de Vlaamse Regering reeds extra maatregelen genomen om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Een van die maatregelen was de sluiting van de cultuurhuizen. Een beslissing die weliswaar hard aankwam, maar waar we uiteraard begrip voor hebben. De gezondheid van ons publiek en onze medewerkers primeert immers op dit moment. Het Overlegcomité van 5 februari heeft beslist dat de maatregelen worden verlengd tot 1 april, maar er zijn tussentijdse herzieningen mogelijk. Op 26 februari, ondertussen bijgestuurd naar 5 maart, wordt op het Overlegcomité het exitplan voor cultuur gecommuniceerd. Dan zal blijken of er vroegere versoepelingen mogelijk zijn. In de tussentijd kunnen er tot 1 april geen voorstellingen of andere activiteiten plaatsvinden in den egger.

Alle tickethouders voor geplande voorstellingen die niet kunnen doorgaan, zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden. We proberen in de eerste plaats de voorstellingen te verplaatsen. Als dat niet lukt, wordt de voorstelling definitief geannuleerd en worden de tickets terugbetaald.

We hopen jullie snel weer opnieuw te mogen verwelkomen in den egger. Hou tot het zover is deze site en onze facebookpagina in de gaten voor de laatste info, of schrijf je in op onze nieuwsbrief om meteen up to date te blijven.

We blijven ondertussen telefonisch bereikbaar tijdens de openingsuren van het secretariaat op het nummer 013 46 06 50 of na afspraak ter plaatse.

Heb je nog vragen over COVID-19? Alle actuele info is terug te vinden op https://www.scherpenheuvel-zichem.be/corona.

Ongetwijfeld tot ziens in den egger. Zorg ondertussen goed voor jezelf en voor elkaar!