Print

Extra coronamaatregelen: den egger tijdelijk gesloten

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 30 oktober in het Overlegcomité beslist om over te gaan tot een verstrengde lockdown die geldt voor minstens zes weken. De strengere regels zijn nodig om de toenemende druk op onze ziekenhuizen een halt toe te roepen en de besmettingscurve zo snel en radicaal mogelijk om te buigen. Alle fysieke contacten moeten daarom zoveel mogelijk beperkt worden.

Op 27 oktober had de Vlaamse Regering reeds extra maatregelen genomen om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Een van die maatregelen was de sluiting van de cultuurhuizen. Het was een beslissing die weliswaar hard aankwam, maar waar we uiteraard begrip voor hebben omdat de gezondheid van ons publiek en onze medewerkers op dit moment primeert.

Dit betekent concreet dat er minstens tot 15 januari geen voorstellingen of andere activiteiten zullen plaatsvinden in den egger. In het Ministerieel Besluit van 12 januari werden de huidige coronamaatregelen in ons land voorlopig verlengd tot 1 maart. Op het Overlegcomité van 22 januari zal beslist worden of deze datum aangehouden zal worden. Het is dus nog even afwachten, maar achter de schermen werken we ondertussen volop verder zodat we er bij groen licht onmiddellijk in kunnen vliegen.

Alle tickethouders voor geplande voorstellingen die niet kunnen doorgaan, zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden. We proberen in de eerste plaats de voorstellingen te verplaatsen. Als dat niet lukt, wordt de voorstelling definitief geannuleerd en worden de tickets terugbetaald.

We hopen jullie snel weer opnieuw te mogen verwelkomen in den egger. Hou tot het zover is deze site en onze facebookpagina in de gaten voor de laatste info, of schrijf je in op onze nieuwsbrief om meteen up to date te blijven.

We blijven ondertussen telefonisch bereikbaar tijdens de openingsuren van het secretariaat op het nummer 013 46 06 50 of na afspraak ter plaatse.

Heb je nog vragen over COVID-19? Alle actuele info is terug te vinden op https://www.scherpenheuvel-zichem.be/corona.

Ongetwijfeld tot ziens in den egger. Zorg ondertussen goed voor jezelf en voor elkaar!