Print

Extra coronamaatregelen: den egger tijdelijk gesloten

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 30 oktober in het Overlegcomité beslist om over te gaan tot een verstrengde lockdown om de toenemende druk op onze ziekenhuizen een halt toe te roepen en de besmettingscurve zo snel en radicaal mogelijk om te buigen. Op 27 oktober had de Vlaamse Regering reeds extra maatregelen genomen om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Een van die maatregelen was de sluiting van de cultuurhuizen. Een beslissing die weliswaar hard aankwam, maar waar we uiteraard begrip voor hebben. De gezondheid van ons publiek en onze medewerkers primeert immers op dit moment. 

Omwille van een forse stijging van de hospitalisaties en het aantal besmettingen stelde het Overlegcomité op 24 maart een ‘afkoelingspakket’ voorop dat ervoor moet zorgen dat de stijgende trend omkeert, zowel op het vlak van het aantal besmettingen als van de ziekenhuisopnames. Met het einde van de 'paaspauze' in zicht, kwam het Overlegcomité op 14 april opnieuw bijeen om te beslissen wat de komende weken wel en niet mogelijk zou zijn. De piek van de nieuwste golf lijkt gerond maar de epidemiologische situatie blijft wel nog zeer precair. Het overlegcomité gaf alvast een eerste datum mee voor de heropstart van de culturele sector. Vanaf 8 mei kunnen culturele buitenactiviteiten voor 50 personen publiek in het kader van het ‘buitenplan’ opnieuw doorgaan. Deze datum hangt wel vast aan een daling van het aantal ziekenhuisopnames en een vaccinatiegraad (eerste prik) van 70% bij 65+’ers. De eerstvolgende fase zou dan ingaan op 1 juni met mogelijkheden tot het organiseren van evenementen en horeca binnen. Ook hier hangen voorwaarden (o.a. 100% 65+ vaccinatie en onderliggende aandoeningen gevaccineerd en aanvaardbare druk op Intensieve zorgen) aan vast. Het volgende Overlegcomité is gepland op 23 april. Dan buigen de regeringen zich over de organisatie van de eventuele pilootprojecten en culturele evenementen, sport- en jeugdactiviteiten tijdens de zomer.

Alle tickethouders voor geplande voorstellingen die niet kunnen doorgaan, zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden. We proberen in de eerste plaats de voorstellingen te verplaatsen. Als dat niet lukt, wordt de voorstelling definitief geannuleerd en worden de tickets terugbetaald.

Overzicht nieuwe data uitgestelde voorstellingen:

  • Michael Van Peel 'Van Peel tot Evenaar': vrijdag 14 mei 2021
  • Katelijne Verbeke & Warre Borgmans 'K.A.L.M.': donderdag 27 mei 2021
  • Bart Buls & David Piedfort 'Cooking with Knopfler': zaterdag 29 mei 2021
  • ABBA Gold - The Concert Show 'Knowing You, Knowing Me': zaterdag 25 september 2021
  • Gene Thomas & band 'Omsingeld': woensdag 20 oktober 2021
  • The Flying Pickets 'Strike again / Only human': vrijdag 14 januari 2022
  • Jazzisfaction Big Band invites Philip Catherine: vrijdag 17 juni 2022

Hou deze website in de gaten voor een actuele stand van zaken. Voor Maaike Cafmeyer & Peter De Graef 'Hullep', Rob de Nijs '60 jaar artiest' en Jo Lemaire '4 x Anders' volgt zo spoedig mogelijk meer info.

We hopen jullie snel weer opnieuw te mogen verwelkomen in den egger. Hou tot het zover is deze site en onze facebookpagina in de gaten voor de laatste info, of schrijf je in op onze nieuwsbrief om meteen up to date te blijven.

We blijven ondertussen telefonisch bereikbaar tijdens de openingsuren van het secretariaat op het nummer 013 46 06 50 of na afspraak ter plaatse.

Heb je nog vragen over COVID-19? Alle actuele info is terug te vinden op https://www.scherpenheuvel-zichem.be/corona.

Ongetwijfeld tot ziens in den egger. Zorg ondertussen goed voor jezelf en voor elkaar!