Print

GC den egger versus COVID-19: safety first!

Na een veel te lange cultuurarme periode kijken wij er ontzettend naar uit om jullie binnenkort eindelijk opnieuw te kunnen begroeten in den egger.

De eerste maanden zal het met een aangepast én veilig programma zijn. Door de noodzakelijke maatregelen die de overheid neemt om het coronavirus in te dijken, is een tot de nok gevulde theaterzaal nog niet meteen mogelijk. Onze voorstellingen worden volledig coronaproof ingericht conform de geldende adviezen van de overheid.

Het zal er dus een beetje anders aan toe gaan dan je gewend bent. Om iedereen in veilige én comfortabele omstandigheden te kunnen laten proeven van cultuur, nemen we de nodige maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De veiligheid van onze klanten primeert!

Volgende maatregelen zorgen er voor dat je met een gerust hart naar een voorstelling in den egger kan komen:

Toegang gebouw

 • Den egger is enkel toegankelijk via de hoofdingang. Den egger opent de deuren 30 minuten voor aanvang van de voorstelling (dus bv. 19u30 bij voorstelling om 20u00). Het heeft dus geen zin om vroeger te komen. Verzamel buiten tot je bubbel volledig is vooraleer binnen te komen. 

Mondneusmasker

 • Tijdens het ganse bezoek aan den egger is het dragen van een mondneusmasker verplicht, behalve voor kinderen tot 12 jaar.

Ontsmetting

 • Pas de hygiënevoorschriften goed toe en was regelmatig je handen. Bij de inkom staat een sanitaire zuil opgesteld met ontsmettende handgel.

Circulatieplan

 • Er is een circulatieplan voorzien, gebaseerd op eenrichtingsverkeer, waarbij de interactie tussen de verschillende bubbels tot een minimum beperkt wordt. Volg de richtlijnen van affichage, vloerbestickering en medewerkers doorheen het hele gebouw. Wij begeleiden je graag op een veilige manier van en naar je zitplaats.

Social distancing

 • Social distancing blijft ten allen tijde een absolute must. Zorg dat je tijdens je verplaatsingen met je bubbel steeds een veilige afstand van 1,5 meter aanhoudt ten opzichte van de andere bezoekers. Het zou kunnen dat je even moet wachten in de daartoe voorziene zone (bv. bij toegang tot de zaal of aan de ingang). Wees geduldig en bewaar afstand door de signalisatie en de looproutes te volgen.

Avondkassa

 • De avondkassa is gesloten voor aanvang van een voorstelling. Koop dus steeds vooraf je tickets! Uitzondering op deze regel zijn onze maandelijkse filmvoorstellingen.

Vestiaire

 • Zolang de COVID-19-maatregelen van kracht zijn, wordt er geen vestiaire voorzien.

Toiletten

 • Probeer het gebruik van de toiletten in den egger te beperken tot de hoogdringende bezoeken. Gebruik steeds water en zeep voor en na een toiletbezoek. In de toiletten is een desinfecterende gel aanwezig voor ontsmetting van de toiletbril.

Gebruik liften

 • Beperk het gebruik van de liften tot het strikt noodzakelijke. De capaciteit van de liften is gereduceerd om de social distancing te kunnen garanderen.

Toegangscontrole

 • Afhankelijk van de voorstelling gebeurt de toegangscontrole bij het betreden van den egger of van de zaal. Je wordt verder geholpen door onze zaalmedewerkers met mondmasker.

Zaalplan

 • Per voorstelling zijn er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar om social distancing in de theaterzalen te kunnen garanderen. In de zalen worden rijen en stoelen opengelaten om 1,5 meter te garanderen tussen de bezoekersbubbels.

  • aangepaste capaciteit rode zaal: ongeveer 160 plaatsen  (max. 200)

  • aangepaste capaciteit blauwe zaal: ongeveer 70 plaatsen (max. 200)

Laatkomers

 • Om de veiligheid te kunnen garanderen, worden laatkomers niet meer toegelaten in de zaal eens de voorstelling begonnen is. De tickets komen te vervallen zonder enige vorm van terugbetaling of compensatie.

Tijdens en na de voorstelling

 • Eens op je plaats, vragen we om te blijven zitten tot na de voorstelling. Ga dus voor aanvang van de voorstelling (of beter nog thuis!) naar het toilet. Blijf na afloop van de voorstelling nog even zitten tot de instructies van onze medewerkers om de zaal te verlaten. Na de voorstelling verlaat je het gebouw via de achterzijde.

Drankgelegenheid

 • De voorstellingen worden in principe zonder pauze gespeeld. Voor en na de voorstelling kan je voor een drankje terecht in cafetaria ’t Halleke in de sporthal tegenover den egger. In den egger zelf wordt geen tap uitgebaat. Bij aperitiefconcerten wordt uitzonderlijk geen aperitief aangeboden zolang de maatregelen van kracht blijven.

Verluchting en ontsmetting zalen

 • Het personeel van den egger zal de luchtkwaliteit in de theaterzaal opvolgen en de werking van het ventilatiesysteem hierop afstemmen. Indien er meerdere voorstellingen op dezelfde avond gepland zijn, wordt tussenin de zaal grondig geventileerd en ontsmet. Dubbel gebruik van de stoelen wordt vermeden door per voorstelling andere rijen open te stellen.

ALGEMEEN

Wij blijven steeds ter beschikking voor bijkomende informatie over deze maatregelen.

Vanzelfsprekend blijven de algemene hygiëneregels ook van toepassing tijdens je bezoek aan den egger:

 • ben je ziek? Stel je bezoek dan uit of contacteer GC den egger via mail of telefoon
 • handen moeten worden gedesinfecteerd bij het betreden van de locatie, bij toiletbezoek, e.d.
 • het gebouw en de klinken/kranen/oppervlakken worden meermaals per dag ontsmet, de balie en het bancontactapparaat na elk gebruik
 • betaal zoveel mogelijk elektronisch of via overschrijving  
 • raak je gezicht niet aan 
 • als je niest of hoest, doe dit dan in je elleboog om omstaanders niet te besmetten. Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbakken die aanwezig zijn in de toiletten, in de inkomhal, …
 • vermijd het vastnemen van klinken, trapleuning, liftknoppen, lichtschakelaars, handgrepen van kasten en schuiven, kranen van wastafels, ... Gebruik bijvoorbeeld de elleboog of ontsmettende doekjes als je dit niet kunt vermijden.

Enkel als iedereen deze richtlijnen volgt, is een veilige opstart van de cultuursector mogelijk! Onze medewerkers kunnen je aanspreken wanneer zij oordelen dat je de voorzorgsmaatregelen onvoldoende opvolgt. Alvast bedankt voor jullie begrip en inzet.

Bovenstaande maatregelen zijn gebaseerd op de algemeen geldende overheidsmaatregelen die je terugvind op https://www.info-coronavirus.be en de preventiemaatregelen uit de sectorgids professionele kunsten die we hebben toegepast op onze situatie. Voor de culturele sector werden kleurcodes uitgedokterd per pandemiescenario, die de nodige zekerheid en stabiliteit moeten geven aan de sector en de lokale besturen. De epidemiologische situatie bepaalt de kleur, de kleur bepaalt wat mogelijk en niet mogelijk is. Momenteel zitten we in code geel waarbij het risico als laag wordt ingeschat.

Let op: vanzelfsprekend kunnen de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad op korte termijn aangepast worden. Deze maatregelen worden dus regelmatig geüpdatet. Check deze pagina dus regelmatig en sowieso voor elk bezoek aan den egger, zodat je steeds zeker weet van wat er van jou als cultuurliefhebber verwacht wordt om alles veilig te houden voor jezelf en de anderen. Enkele  dagen voor de voorstelling ontvang je van ons ook nog een e-mail met gedetailleerde informatie en richtlijnen. 

TIP: schrijf je in op onze nieuwsbrief via www.denegger.be zodat je zeker op de hoogte blijft van toekomstige evenementen en eventuele wijzigingen.