Print

Informatie ticketverkoop en verloop seizoen 2021-2022

Eindelijk, het mag weer! Na maanden zonder cultuur kan het nieuwe, volwaardige eggerseizoen nu echt van start gaan. We gaan er alles aan doen om van feestseizoen 21-22 een superveilig, maar vooral een superboeiend seizoen te maken! Om alles zo veilig en vlot mogelijk te laten verlopen, geven we je graag een overzicht van de ticketverkoop en de maatregelen die we nemen.

HOE JE ABONNEMENT OF LOSSE TICKETS BESTELLEN?

Klik op de knop 'BESTEL JE ABONNEMENT' op de startpagina van deze website. Hoe je bestelling zal verlopen, kan je alvast hier even bekijken in onze videohandleiding: https://www.denegger.be/nieuws/videohandleiding-abonnementen-0.

Losse tickets bestel je door op de evenementenpagina van uw keuze te klikken op ‘BESTEL JE TICKETS’.

HOE VERLOPEN DE VOORSTELLINGEN?

In overeenstemming met de beslissingen van het Overlegcomité van vrijdag 20 augustus is het COVID Safe Ticket verplicht voor alle voorstellingen t.e.m. 30 september (I Muvrini & Loge10). Er is een mogelijkheid tot verlenging hiervan, in functie van de evolutie van de pandemie.

Tap: bij de meeste voorstellingen zal de tap uitgebaat worden in de foyer. De horecaregels zullen hierbij van toepassing zijn.

Ventilatie en CO2: de rode zaal wordt doorlopend geventileerd, ook tijdens de voorstellingen. Dit kan een koude tocht in de zaal teweegbrengen. Voorzie eventueel extra kledij mocht je dat nodig vinden. De CO2-waarden worden bovendien continu gemeten. Indien nodig zullen wij extra ventileren.

Wat met mondmaskers en afstandsregels?

T.e.m. 30 september 2021:

 • Een geldig COVID Safe Ticket is verplicht om een voorstelling bij te kunnen wonen in GC den egger.
 • Voor je COVID Safe Ticket gescand is, blijft het dragen van een mondmasker verplicht als het bij het wachten om gescand te worden niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden van de mensen die niet tot je bubbel behoren.
 • Eens gescand en binnen, mag je mondmasker af en gelden er geen afstandsregels meer. Het dragen blijft echter aangeraden uit respect voor je medebezoekers.

Vanaf 1 oktober 2021:

 • Bij voorstellingen waar geen COVID Safe Ticket van toepassing is (in principe vanaf 1 oktober, maar aanpasbaar in functie van de verdere evolutie van de coronamaatregelen!), gelden er geen afstandsregels.
 • Het dragen van een mondmasker is niet meer verplicht in de theaterzaal (maar het blijft wel aangeraden uit respect voor je medebezoekers) en aan je tafel in de foyer. Bij alle verplaatsingen binnen het gebouw blijft het dragen van een mondmasker echter verplicht. 

De medewerkers van GC den egger zullen een mondmasker dragen.

Enkele dagen voor elke voorstelling brengen we de ticketkopers nog op de hoogte van de maatregelen die op dat moment gelden. Zo ben je steeds volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

OPGELET: als je den egger bezoekt buiten het kader van een voorstelling, is het dragen van een mondmasker wel verplicht.

HET COVID SAFE TICKET (CST) PRAKTISCH

Alle informatie over het COVID Safe Ticket vind je op: https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/informatie-covid-19/covid-safe-ticket.

Welke documenten heb je nodig om een voorstelling waarvoor een CST verplicht is bij te kunnen wonen in den egger?

 • geldig ticket voor de voorstelling
 • je persoonlijke COVID Safe Ticket (op je smartphone of papier)
 • (fysieke) identiteitskaart voor identiteitscontrole

Indien je deze drie zaken niet mee hebt, kan je het gebouw niet betreden.

Waar en hoe kan ik mijn COVID Safe Ticket verkrijgen?

 • Je kan je CST digitaal opvragen via de CovidSafeBE-app (die je gratis kan downloaden in de App Store of via Google Play) en op overheidswebsites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig óf een andere geactiveerde digitale sleutel (bv. de itsme-app).
 • Heb je geen smartphone of computer? Dan kan je je CST ook op papier verkrijgen, o.a. via Mijn Gezondheid, Mijn Burgerprofiel of door te bellen naar 078/78 78 50. Je Corona Safe Ticket wordt dan via de post opgestuurd. Je moet wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week.

❗ Lukt het niet om je attest tijdig te bekomen via één van deze manieren? Onze collega’s van de Bibliotheek in Averbode helpen je graag verder. Maak een afspraak via 013 77 11 51 en één van hen helpt je om op onze openbare computers je attest aan te maken en af te drukken

Wanneer is mijn COVID Safe Ticket geldig?

 • Indien je een vaccinatiecertificaat hebt en je je minstens 14 dagen voor aanvang van het concert volledig liet vaccineren.
 • Indien je maximum zes maanden hersteld bent van COVID.
 • Indien je over een geldig Corona-testcertificaat beschikt:
  • 48 uur voor een PCR-test
  • 24 uur voor een antigeentest (afname antigeentest kan enkel bij een apotheker).
 • Een geldig COVID-certificaat afgeleverd door een land van de EU, de EER, Verenigd Koninkrijk of Zwitserland is goed om binnen te mogen op een groot Belgisch event.
 • Het Europese certificaat is geldig en werkt op de CovidSafeBE app.

Geen geldig COVID Safe Ticket (indien verplicht) betekent geen toegang. Hier bestaat géén discussie over.
 

INFORMATIE OVER DE VOORSTELLINGEN VAN SEIZOEN 2021-2022

Volgende voorstellingen zijn uitverkocht:

 • Mama's Jasje (29/10/2021)

Laatste tickets:

 • Amelie Albrecht (25/11/2021)
 • Kommil Foo  (08/01/2022)

Voor de lezing van Dirk Musschoot i.s.m. de Gezinsbond regio Leuven (14 oktober 2021), Wouter Deprez (8 en 9 december 2021) en de workshop ‘Poppen maken’ van Ultima Thule (19 maart 2022) zijn er enkel losse tickets verkrijgbaar.

ABBA GOLD: Het concert van ABBA Gold van zaterdag 25 september wordt verzet naar zaterdag 21 mei 2022. Hét discofeestje van het jaar valt zo pal in het feestweekend van 15 jaar den egger.

Wijzigingen cast theatervoorstellingen sinds druk brochure:

 • Thomas Janssens ‘De Reuzendoder van Ernest Hemingway’ (27/01/2022): Geert Van Rampelberg en Mieke De Groote worden vervangen door Tom Van Bauwel en Katelijne Verbeke
 • Tristero ‘Iemand van ons’ (28/04/2022): Janine Bisschops en Kris Smet worden vervangen door Sam Bogaerts, Mieke Verdin en Els Olaerts