Print

REGIO OO(g)ST ‘boeren’

Den egger bundelt samen met een twintigtal andere cultuur- en gemeenschapscentra uit het oostelijke deel van de provincie de krachten in het project REGIO OO(g)ST ‘boeren’. Met dit initiatief vestigen we drie jaar lang de aandacht op het belang van de boerenstiel en de agrosector. Op het programma staan onder meer theater, film, lezingen en een fotowedstrijd. Via cultuur brengen we een ode aan de landbouwer. Boeren en boerinnen hebben het de voorbije jaren immers niet makkelijk. Vandaar de oproep voor meer respect voor de mens achter ieders voedsel. Onze boeren verdienen dat, voor alles wat ze doen, dag in dag uit.

We gaan in juni van start met theater op de boerderij: twee stukken die op verschillende data en in verschillende boerderijen gespeeld worden.

Katrien Pierlet, Gert Jochems, Hans Van Cauwenberghe – boeren

Een verhaal vol humor en mededogen over twee boerenzonen, over het leven van onze landbouwers anno 2021 waarin passie voor de boerenstiel botst met klimaatzorg en de klauwen van grootkapitaal. Ontroerend schoon en gelukkig ook vaak om te lachen.  

 • Vrijdag 3 juni & zaterdag 4 juni om 20 uur
  locatie: aardappelbedrijf De Patatjeshoeve, Koningsbos 17 in Assent
 • Vrijdag 10 juni om 20 uur & zaterdag 11 juni om 15 & 20 uur
  locatie: zuivelbedrijf De Melkerhei, Heidestraat 163 in Neerlinter
   
 • Vrijdag 17 juni om 20.30 uur & zaterdag 18 juni om 14.30 & 20.30 uur
  locatie: hoeveslagerij en Kijk-Doe-Speelboerderij ’t Silsomhof, Olmenhoekstraat 49 in Erps-Kwerps

Lady Angelina - De Stadsboerin (familievoorstelling voor 4 tot 8 jaar)

In een aaneenschakeling van vertelsels en liedjes bewijst Lady Angelina dat er zowel in de stad als op het platteland mogelijkheid is om creatief te zijn rond natuur, dieren en planten. Een heerlijke muzikale voorstelling vol leuke groenteliedjes en zotte instrumenten. En wie weet lust je na afloop wel spruitjes?!

 • Zondag 5 juni om 11 & 14 uur
  locatie: aardappelbedrijf De Patatjeshoeve, Koningsbos 17 in Assent
   
 • Zondag 12 juni om 11 & 14 uur
  locatie: zuivelbedrijf De Melkerhei, Heidestraat 63 in Linter
   
 • Zondag 19 juni om 11 & 15.30 uur
  locatie: hoeveslagerij en Kijk-Doe-Speelboerderij ’t Silsomhof, Olmenhoekstraat 49 in Erps-Kwerps

In de rand van bovenstaande theatervoorstellingen wordt De Patatjeshoeve op 5 juni van 11u tot 17u het prachtige decor van een heuse familiezondag, met op het programma allerlei leuke activiteiten zoals workshops waarin analles leert maken met hooi of lekkere dessertjes in elkaar bokst. Kom je laten verrassen door de uitgebreide randanimatie! 

Alle info en tickets: http://www.regio-oost.be/