Print

UPDATE: wél voorstellingen in januari

Update 29 december:

De Raad van State schorste, tot onze grote tevredenheid, op 28 december de sluiting van de cultuursector. Het Overlegcomité heeft daarom de heropening van de culturele sector bevestigd (samen met de evenementensector en de bioscopen). Er is beslist om terug te keren naar de situatie van voor de sluiting. Binnenevenementen kunnen dus doorgaan mits voldaan wordt aan volgende voorwaarden: enkel zitplaatsen, mondmasker verplicht, geldig CST (COVID Safe Ticket) en maximum 200 bezoekers.

Voor GC den egger betekent dit concreet dat de voorstellingen in januari met minder dan 200 bezoekers (16/01/22: aperitiefconcert 'Tribute to Chet Baker', 21/01/22 Belpop Bonanza Tura Special, 27/01/22 'De reuzendoder van Ernest Hemingway') gewoon zullen doorgaan zoals gepland.

Voor Kommil Foo (08/01/2022), The Flying Pickets (14/01/22) en Stan Van Samang (28/01/22) gaan we zo snel mogelijk op zoek naar een geschikte oplossing (meerdere keren spelen op de voorziene datum, uitstellen, ...). Ticketkopers worden zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht eens de beslissing gevallen is.  

Het overlegcomité verscherpte op het overleg van 22 december de preventieve gezondheidsmaatregelen tegen de omikronvariant. Zo zijn alle binnenevenementen verboden t.e.m. 28 januari. Den egger moet bijgevolg opnieuw tijdelijk de deuren sluiten. (In principe duurt het verbod t.e.m. 28 januari, maar begin januari komt het overlegcomité terug samen. Misschien is er dus nog een beetje hoop. Fingers crossed.)

We waren overtuigd dat we goed bezig waren en dat we jullie met die karrenvracht aan maatregelen (CST plus, mondmasker, publieksbeperking, doorlopende CO2-meting en ventilatie, ...) een veilig avondje cultuur konden garanderen. Helaas dacht het overlegcomité hier anders over en daar moeten we dan ook begrip voor opbrengen: jullie gezondheid primeert nu eenmaal. 

Zodra we bekomen zijn van deze nieuwe mokerslag, gaan wij voor elke voorstelling van januari op zoek naar een geschikte oplossing. Met de feestdagen die voor de deur staan, zal het wat extra tijd vergen om de nieuwe puzzel te leggen. Bedankt alvast voor jullie begrip én geduld. Zodra de puzzel gelegd is, worden jullie uiteraard onmiddellijk op de hoogte gebracht. Trouwens, ook op deze website vind je steeds de laatste stand van zaken terug. 

Het eerste deel van het seizoen zit er definitief op. We zijn oprecht dankbaar dat we jullie weer in groten getale mochten ontvangen, al zette corona last minute toch weer een serieuze domper op de feestvreugde. Maar we laten de moed niet zakken en kijken samen met jullie hoopvol uit naar het nieuwe jaar, naar het tweede deel van seizoen 21-22 (ook al zal dat dus iets later herbeginnen). We wensen jullie dan ook bijzonder fijne, en uiteraard veilige en gezonde, feestdagen!

Tijdens deze periode gaan we er ook even tussenuit: de vrijetijdsbalie zal gesloten zijn van 24 december tot en met 2 januari. Tot snel!