Aperitiefconcert

Flanders Recorder Quartet: Final Chapter (Anniversary & Farewell)

zondag 11 maart 2018 - 11:00

Met het concertprogramma Final Chapter levert het Flanders Recorder Quartet (Bart Spanhove, Joris Van Goethem, Paul Van Loey en Tom Beets) haar visitekaartje voor een laatste maal af. De traditie wil dat het ensemble elk jubileumjaar een nieuw programma voorstelt dat niet alleen een vurig pleidooi is voor het instrument, maar eveneens de zinnen van de luisteraars – kenners, liefhebbers èn toevallige passanten – streelt en hun harten sneller laat slaan.

Meer info

Lakshmi: Op dansende snaren

zondag 29 april 2018 - 11:00

Laat u mee leiden naar de mythische hoogvlaktes, desolate kusten van Bretagne en Ierland. liederen, recht uit het hart van de Keltische hermitage.

Na haar debuutalbum Gloomy Winter, waar liederen over liefde uit de Keltische traditie centraal stonden, ging harpiste en zangeres Lakshmi Matthieu verder op ontdekking in dat andere grote muziekgenre waarmee Ierland en Schotland zich een plaatsje op de wereldkaart veroverden, namelijk de dansmuziek.

Meer info

St. George Quintet: British Legends

zondag 21 januari 2018 - 11:00

Het St. George Quintet is een internationaal strijkersensemble, bestaande uit Liesbeth Baelus (viool), Kaja Nowak (viool), Marie-Louise De Jong (altviool), Wouter Vercruysse (cello) en Bram Decroix (contrabas). Het kwintet dankt zijn naam aan George Onslow, die niet minder dan 34 kwintetten componeerde voor deze opmerkelijke bezetting.

Meer info

Kalimera: InterMuziContinentaal

zondag 03 december 2017 - 11:00

Kalimera ontstond in de schoot van de Kunstacademie Ter Beuken waar Lieve Mertens en Katrijn Aper werkzaam zijn als respectievelijk begeleidster en lerares saxofoon. Na tal van gelegenheidsconcerten besloten zij een verdere muzikale stap te zetten. Sedert enkele jaren vormen zij het duo Kalimera, met Lieve op piano en Katrijn op saxofoon. Zij concerteerden bij  geheel uiteenlopende gelegenheden verspreid over het hele land.

Meer info

The Bone Society: aperitiefconcert

zondag 29 oktober 2017 - 11:00

Het Belgisch kamermuziekensemble The Bone Society wil de trombone in de spotlights plaatsen. Sinds 2010 verenigt dit innovatief ensemble trombonisten uit conservatoria van New York, Bern, Amsterdam, Brussel, Antwerpen en Maastricht, met als grootste ambitie u te laten genieten van kamermuziek van het hoogste niveau!

Meer info

Trio Khaldei: Een Weense reis door de tijd

zondag 19 februari 2017 - 11:00

Wenen als centrum van de Europese muziekgeschiedenis. Het trio brengt in dit programma meesterwerken van drie componisten die elk op hun eigen manier het muzikale leven in Wenen, en bijgevolg Europa, mee bepaalden.

Het concert begint met het Trio Sonatensatz in Bb, D.28 van Franz Schubert. In dit werk uit 1812 is de invloed van Mozart en Beethoven nog duidelijk voelbaar, maar begint Schubert ook zijn eigen stijl te ontwikkelen. 

Meer info

The sons are back in town
The Sons of Navarone

zondag 24 april 2016 - 11:00

Dit hartverwarmend kwartet drijft op bluegrass met een twist. Strak in het pak brengen drie Belgen en één Ier een onklopbare muzikale topact met banjo (Eugene O’Brien), mandoline (Thierry Schoysman), gitaar (Yves Aerts) en bas (Guido Bos). Bovendien combineren de heren hun vocalen tot hoogstandjes in close harmony.

Subtiele humor in woord en daad en gevatte bindteksten krijg je er extra bovenop.

Meer info

Belgische meesters
Duo Agineko

zondag 21 februari 2016 - 11:00

Hun grote technische vaardigheid in combinatie met hun uitzonderlijke inlevingsvermogen worden inmiddels internationaal geroemd. Toch vormen altviolist Sander Geerts (aanvoerder altviool in deFilharmonie) en de Japanse pianiste Yasuko Takahashi pas sinds 2011 het Duo Agineko.

Meer info

En route
De Groote-Faes duo

zondag 31 januari 2016 - 11:00

Dit instrumentaal jazzduo is minimalistisch op papier maar meeslepend en ontroerend voor wie hen live meemaakt. Na vele omzwervingen in diverse jazz-bezettingen, klassieke orkesten en bij de popiconen van de Lage Landen, slaan Bruno De Groote (gitaar) en Ben Faes (contrabas) de handen in elkaar en componeren ze samen een hartveroverend en eigenzinnig repertoire.

Meer info

In concert
Yuli Lavrenov

zondag 29 november 2015 - 11:00

Yuli Lavrenov werd in 1959 geboren in het Bulgaarse Plovdiv. Op zesjarige leeftijd begon hij met zijn pianostudies.

In 1981 kwam hij naar België om aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen verder te studeren. Hier behaalde hij o.m. het Speciaal Diploma met Eerste Prijs in 1982 en het Hoger Diploma voor piano in 1983.

Op de jaarlijkse auditie van de vermaarde grootmeester Gyorgy Cziffra, ingericht voor jonge musici, noemde Cziffra Yuli Lavrenov een ware revelatie en veruit de beste pianist van de editie van 1987.

Meer info

Pagina's