Aperitiefconcert

Trio Aries: De Dvořák-connectie

zondag 30 april 2023 - 11:00

Tsjechië staat bekend als een land met een rijke muzikale traditie. In de hoofdrol van De Dvořák-connectie staat Antonín Dvořák. Daarnaast is er een grote rol weggelegd voor Bedrich Smetana, bekend van zijn orchestrale werken als De Moldau, of de ouverture tot De Verkochte Bruid. Smetana liet ook op het repertoire voor pianotrio zijn stempel achter. Zijn Pianotrio op. 15 geeft de drie muzikanten van Trio Aries een overvloed aan materiaal om hun instrumenten uit volle borst te laten zingen.

Meer info

Woodwork Reed Quintet: Woodworks Favorites

zondag 19 maart 2023 - 11:00

Vijf gepassioneerde muzikanten, allen met een voorliefde voor kamermuziek, brengen hun absolute favorites. Van hedendaagse rockende composities tot lyrische en ontspannende arrangementen, het Woodwork Reed Quintet zoekt steeds naar een ideale mix van verschillende stijlen om hun publiek zoveel mogelijk te entertainen!

Meer info

DUO Mulinello: Flute & Harp Reimagined

zondag 22 januari 2023 - 11:00

Fluitiste Anna Kondrashina en harpiste Lise Vandersmissen vormden DUO Mulinello tijdens hun tijd als Concordia Foundation Artists in Londen. Ze traden op in het Verenigd Koninkrijk en België in onder andere het Benjamin Franklin House en Sands Films Music Room. DUO Mulinello’s gedeelde passie is het maken van arrangementen zowel voor barokinstrumenten als moderne instrumenten.

Meer info

OLEO: De Otro Mundo

zondag 11 december 2022 - 11:00

OLEO presenteert je een hedendaags flamenco-repertoire: vindingrijk en in een mix van stijlen. 

Hier worden traditie, durf en fijnheid gesublimeerd. Het draait naast de basale muzikale zin ook om de overweldigende passie van het trio. Ze geven met de essenties en de emoties van hun origines de sensaties door, die de ziel doen samensmelten.

Elk stuk is gecomponeerd en gearrangeerd voor de flamencogitaar, de basgitaar en de etnische percussie. Zo vindt dit sterk instrumentaal trio direct aansluiting met het publiek.

Meer info