Print

Della Bosiers, Bert Verbeke, Jelle Cleymans & Riet Muylaert: ZING-VECHT-HUIL-BID-LACH-WERK-en-BEWONDER

Ramses Shaffy is ongetwijfeld één van de allergrootste Nederlandstalige liedjesmakers van de vorige eeuw. En zeker ook de meest eigenzinnige. Hij schreef ontelbaar veel prachtige nummers en bracht deze op een totaal eigen wijze. Zijn songs komen uit het diepste van zijn ziel en hij gaf ze de meest persoonlijke invulling. Hij maakte van elk lied een klein theaterstuk.

Ramses kun je niet nadoen. Maar zijn oeuvre verdient wel een hommage. Dit kan alleen door zijn nummers te bewerken en ze een eigen interpretatie te geven. Twee jonge Vlaamse zangers, Jelle Cleymans en Bert Verbeke, gaan de uitdaging aan. Zij selecteren die liedjes die het best bij hun persoonlijkheid passen. Elk in zijn eigen stijl en vanuit zijn eigen gevoel! Ze doen dit samen met Della Bosiers en Riet Muylaert (JackoBond), die beiden een link hebben met het werk van Ramses Shaffy. 

Della Bosiers nam destijds een duet op met Ramses en deed ook talloze optredens met hem samen. Zij heeft Ramses persoonlijk zeer goed gekend waardoor de verhalen tijdens de voorstelling uit eerste hand komen. 

Liesbeth List wordt nog steeds in één adem genoemd met Ramses en is een belangrijk deel van zijn muzikaal erfgoed. Shaffy en List lopen als een rode draad door de carrière van Riet Muylaert (JackoBond). Pas afgestudeerd, stond ze als jong veulen op de planken met grande dame Liesbeth List. Dat liet een zware indruk na: "Hoe ze elke keer met zoveel overtuiging 'Heb het leven lief' zong, als je weet wat ze allemaal heeft meegemaakt, gaf me elke keer opnieuw een krop in de keel. Zoveel hoop op een podium had ik nog nooit gezien. Al zingt Liesbeth List een simpele “lalala”, ze neemt het hele leven mee in haar stem. Een muze. Niet alleen voor Shaffy. Dank je, Liesbeth!" En Shaffy? "Op cruciale momenten van mijn carrière was hij erbij. Ik slaagde voor mijn toelatingsproef op Studio Herman Teirlinck dankzij het lied 'We zullen doorgaan'. Ik won het één-programma 'Zo is er maar één' dankzij 'Laat me'. Hij zit in mijn leven verweven. En hoe. Dank je Ramses!"

Pianist Dirk Schreurs, misschien nog eigenzinniger dan de zangers, tekende voor de arrangementen. Hij stelde een toptrio samen, in een sobere bezetting die alle ruimte laat aan interpretatie, passie en inleving. In de traditie van de legendarische Louis van Dijk. Drie instrumenten en drie stemmen: in de sfeer van de vroegere ‘Shaffy Chantant’ brengen deze zes ervaren artiesten een theaterprogramma dat het niet moet hebben van de show, maar wel van de intensiteit en confronterende kracht waarmee de nummers van Ramses vertolkt worden.

Met:

Della Bosiers: zang
Riet Muylaert (JackoBond): zang
Bert Verbeke: zang, piano
Jelle Cleymans: zang, gitaar
Dirk Schreurs: piano
Henk de Laat: contrabas
Ron van Stratum: drums, percussie     

Categorie
Locatie
Datum
vrijdag 29 september 2017 - 20:00
Prijs
ABO: € 16
-21/+60: € 18
Basis: € 20
Senior drop (+65): € 16

Afbeeldingen

Media