Print

Ensemble Leporello: Shakespeare is Dead - Get over it!

Twee topacteurs, Machteld Timmermans en Johan Knuts, en een weergaloze tekst van topauteur Paul Pourveur. 

Een lege scène, twee stemmen, twee lichamen, een iPod. Meer hebben de spelers niet nodig om je mee te slepen in de turbulente, fatale liefdesgeschiedenis van William en Mary.

Schitterend hoe het duo erin slaagt om met de soberste middelen een weelderige wereld op te roepen, rijk aan evenementen, even ontroerend als grappig. Je lacht, je huilt, je wordt met stomheid geslagen en je ziet, na afloop, de wereld op een andere manier.

Dat deze productie in 2016 wordt gemaakt is geen toeval: het is 400 jaar geleden dat Shakespeare stierf. Shakespeare is Dead is een getheatraliseerde reflectie op dat jubileum, een bevraging van Shakespeares relevantie in de turbulente wereld van vandaag. Paul Pourveur slalomt met verve tussen verschillende hedendaagse thema’s: wetenschap, economie, cultuur… We leven in een wereld van vaak onverenigbare morele codes, de impact van globalisatie doet zich overal voelen, we belanden van de ene crisis in de andere. Deze onderwerpen zijn in Shakespeare is Dead steeds verweven met het soms ontroerende, soms speelse liefdesverhaal van William en Mary. Pourveurs personages banen zich vol passie een weg door de grote thema's en nemen daarbij het publiek moeiteloos met zich mee.

Tekst: Paul Pourveur
Spel: Machteld Timmermans en Johan Knuts
Coach: Dirk Opstaele
Productie: The Fentum Factor, Atelier Spectaculaire en Ensemble Leporello

Categorie
Datum
donderdag 19 april 2018 - 20:00
Prijs
ABO: € 12
-21/+60: € 14
Basis: € 16
Youth drop (-18): € 8

Afbeeldingen