Print

Film: Jojo Rabbit

GEANNULEERD

Deze filmvoorstelling kan helaas niet doorgaan omwille van de verstrengde coronamaatregelen. Aangekochte tickets blijven geldig voor een film naar keuze in het voorjaar.

Schrijver en regisseur Taika Waititi brengt zijn kenmerkende stijl van humor en aandoenlijkheid naar zijn nieuwste film, Jojo Rabbit, een satire die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jopjo is een eenzaam Duits jongentje wiens wereldbeeld plots op zijn kop staat wanneer hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder (Scarlett Johansson) een Joods meisje op zolder verstopt. Met alleen zijn idiote en denkbeeldige vriend, Adolf Hitler (Taika Waititi zelf) aan zijn zij, moet Jojo zijn blinde vlek van nationalisme onder ogen zien.

Jojo Rabbit is een film die erin slaagt om een van de gruwelijkste periodes van de geschiedenis zowel respectvol als humoristisch aan te kaarten, vanuit een uniek perspectief. Soms ronduit hilarisch, even vaak naar de keel grijpend, maar nooit platvloers. Een van de strafste films over de Tweede Wereldoorlog ooit.

Categorie
Locatie
Datum
woensdag 09 december 2020 - 20:00
Geannuleerd
Prijs
€ 5

Afbeeldingen