Print

Frascati Chamber Orchestra: 12 Seasons Unlocked

Nieuwjaarsconcert

Om deze voorstelling bij te kunnen wonen is een geldig COVID Safe Ticket verplicht.

De Vier Jaargetijden van Vivaldi is ontegensprekelijk een van de meest gekende werken uit de klassieke muziek. Het werk blijft ook vandaag uiterst geliefd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat verschillende hedendaagse componisten zich hierdoor nog altijd laten inspireren. Frascati brengt zowel de minimalistische interpretatie van Max Richter, als het Four Seasons of Buenos Aires gecomponeerd door Astor Piazzolla.

Zoals Vivaldi de 18de eeuw werd binnengeloodst dankzij zijn verrassende compositiestijl, zo leidt Frascati het nieuwe decennium in met een gloednieuwe concertbeleving i.s.m. Brainjar. Door middel van camera’s en artificiële intelligentie wordt de emotionele beleving van het publiek in kaart gebracht. ​Vioolsolist Hrayr Karapetyan en het Frascati Chamber Orchestra o.l.v. dirigent Kris Stroobants gaan hiermee live aan de slag en laten het publiek hierin participeren. Het publiek wordt opgewarmd door het kennis te laten maken met de technologie. Het in elkaar overvloeien van de verschillende seizoenen wordt vervolgens gestuurd door de overheersende emoties van het publiek.

Melancholie past bij de winter terwijl de opzwepende tonen van de lente het hart sneller doen slaan. Brengt de hoogzomer vreugde en rust, dan tovert een verhoogde spanning de woelige, winderige herfst. Wordt het een lange zomer en een korte, krachtige winter of net omgekeerd? Net zoals het onmogelijk is om het weer te voorspellen, zo wordt iedere voorstelling een unieke, interactieve performance. Een wereldprimeur!

Categorie
Locatie
Datum
vrijdag 07 januari 2022 - 20:00
Prijs
ABO: € 14
-21/+60: € 16
Basis: € 18
Senior Drop (+65): € 14

Afbeeldingen