Print

Gert Bettens, Eva De Roovere & de Flandriens: De popklassieker

De Flandriens zijn een stomende liveband met maar liefst vijf zangers onder de deskundige leiding van Dirk Blanchart. Uit het rijke repertoire van pakweg 60 jaar Vlaamse en Belgische popgeschiedenis maken de Flandriens een eigenzinnige keuze. Ze vertalen Engels- en Franstalige hits in het Nederlands. Of het West-Vlaams. Of zelfs in het Aalsters.

Hits van onder andere The Pebbles, Vaya Con Dios, Stromae, Technotronic, Blue Blot, maar ook iets meer vergeten parels uit de Vlaamse muziekschatkamer. Allemaal door de Flandriens heruitgevonden in het Nederlands en in een spetterend modern jasje gegoten.

Verwacht geen evidente songs en nog minder evidente uitvoeringen. De Flandriens doen hun eigen ding met de hits uit het verleden. Koppig en eigenzinnig, als een echte flandrien.

Bezetting: Eva De Roovere (zang), Gert Bettens (zang, gitaar), Dirk Blanchart (muzikale leiding, gitaren, bas, zang), Jan Hautekiet (keyboards), Wigbert Van Lierde (gitaren, bas, zang), Frank Deruytter (saxen, bas, zang) en Tony Gyselinck (drums)

 

Categorie
Locatie
Datum
vrijdag 31 januari 2020 - 20:00
Prijs
ABO: € 18
Senior drop (+65): € 18
-21/+60: € 20
Basis: € 22

Afbeeldingen

  • Gert Bettens (c) Frank Clauwers

  • Eva De Roovere (c) Diego Franssens