Print

Jim White in concert (+support act Matt Watts)

Jim White viert zijn zestigste verjaardag en rijkgevulde carrière met een nieuw album en een Europese tournee. White is een gerespecteerde naam in de hedendaagse alternatieve country- en rootsmuziekscene. Hij werd eind jaren ’90 ontdekt door David Byrne, zanger van de legendarische Talking Heads en werkte voor zijn platen samen met ronkende namen als Joe Henry en Morcheeba. Zijn stijl kan je omschrijven als alternatieve country-folk. Zijn songs zijn erg verhalend en handelen vaak over de onderbuik van het zuiden van de VS: religieuze fanatici, landlopers en outcasts zijn frequente hoofdpersonages in zijn nummers. Het is dan ook geen toeval dat White schitterde in de BBC-documentaire Searching for the Wrong-Eyed Jesus, over muzikanten die geïnspireerd werden door de cultuur van het zuiden van de VS.

Het ‘voorprogramma’ wordt verzorgd door de Amerikaanse singer-songwriter Matt Watts. Nadat hij als jeugdige troubadour uitgebreid in de North West van de VS tourde, is hij sinds zijn aankomst in België op 19-jarige leeftijd uitgegroeid tot een volwaardige singer-songwriter die diepgaand respect voor de folktraditie bundelt met eigentijdse invloeden. Zijn nieuwe plaat How Different It Was When You Were There nam hij op in het mooie gezelschap van Geert Hellings, Maarten Moesen (Admiral Freebee, Bony King, Douglas Firs) en special guests Bjorn Eriksson, Nathalie Delcroix en Stef Kamil Carlens. Het album werd onthaald op lovende reacties. ‘Dit album is er voor de liefhebbers van mooie, rustige luisterliedjes die passen in de traditie van een jonge Bob Dylan of Nick Drake.’ (Het Nieuwsblad****) ‘Watts, aangespoeld in België, zingt zijn persoonlijke, poëtische teksten met een hoge, fluisterende stem die meteen aan Nick Drake doet denken.’ (De Standaard****)

Beide heren laten zich bij hun concerten in Scherpenheuvel omringen door twee Belgische topmuzikanten: gitarist Geert Hellings (van o.a. Guido Belcanto, BRZZVLL en Helmut Lotti en songschrijver van de americana/bluesgroep Stanton) en bassist Nicolas Rombouts (ex Dez Mona, Guido Belcanto).

Categorie
Datum
donderdag 07 december 2017 - 20:00
Prijs
ABO: € 11
-21/+60: € 13
Basis: € 15
Youth drop (-18): € 8

Afbeeldingen

  • Matt Watts (c) Vincent Tillieux