Print

JM Little Big Band: The music of Art Pepper

Jos Moons speelde met zijn flugelhorn van Amerika tot Rusland. Hij stond aan de zijde van grote namen als Rachel Gould, Denise Jannah, Scott Hamilton, Gary Smulyan en Don Menza en dirigeerde gedurende 40 jaar met succes diverse bigbands in verschillende landen. Zijn nieuwste groep is ditmaal een nonet. Samen met zangeres Els Artois duiken ze in de West Coast muziek, lekker old school dus, met muziek van Art Pepper en Ella Fitzgerald en arrangementen van Marty Paich die speciaal voor deze bezetting zijn gemaakt.

JM Little Big Band ademt nostalgie uit. Geen stevige bigband sound, maar sophisticated jazz met veel improvisatie en subtiele kleuren in de arrangementen. Wie zou willen dat de jaren vijftig nog blijven voortduren, wordt niet teleurgesteld.

Bezetting: Jos Moons (flugelhorn), Lieven Cambré (sax alto), Jos Machtel (contrabas), Luc Corten (trompet), Lennert Baerts (sax tenor), Raf Hendrickx (gitaar), Glen Goovaerts (trombone), Ruben Verbruggen (sax bariton), Jelle Van Giel (drums) en Els Artois (zang)

Datum
zondag 08 mei 2022 - 11:00
Prijs
ABO Aperitief: € 10
ABO: € 12
Basis: € 14
Youth Drop (-18): € 8

Afbeeldingen

  • © Patrick Van Vlerken