Print

Klankenstroom 2018

Klankenstroom 6 mei 2018: van Diest naar Zichem

Klankenstroom, het festival dat klassieke muziek op onverwachte manieren en plaatsen brengt, staat dit jaar in het teken van prins Filips Willem van Oranje. Geniet op historische locaties van muzikale hoogtepunten uit de 16e en 17e eeuw gecombineerd met enkele hedendaagse werken.
Klankenstroom verwelkomt Jan Van Outryve opnieuw op de luit. Samen met Olalla Aleman opent hij deze editie in de Allerheiligenkapel. Nadien slingert het festival via de tentoonstelling in de Lakenhalle naar Zichem. Hier wacht een unieke beleving in de Maagdentoren rond het thema “Vanitas” met werk van ondermeer Carlo Gesualdo en Salvatore Sciarrino.
Kies voor de begeleide wandeling naar Zichem of start iets later en bezoek de tentoonstelling: “Filips Willem. Prins van Oranje, Heer van Diest (1554-1618)” om nadien met de bus naar de Maagdentoren af te zakken.

Keuze aanvang tussen:

13u45: traject met wandeling naar Zichem o.l.v. een gids (wandelaars worden nadien met de bus terug naar Diest gebracht. Mensen die om 13u45 willen starten maar niet willen wandelen, mogen dit melden via cultuurbeleid@diest.be. Afhankelijk van het aantal wordt er een extra busrit ingelegd.)

14u30: traject met bezoek aan de tentoonstelling en bus                 

Start: Allerheiligenkapel, Diest

Meer info: www.klankenstroom.com

Categorie
Datum
zondag 06 mei 2018 - 14:00
Prijs
ABO: € 10
VVK: € 12
Kassa: € 14

Afbeeldingen