Muziek

Tuinconcert Huize Levensruimte

vrijdag 26 augustus 2022 - 19:00

De jongerenwerking van Huize Levensruimte heet je vanaf 19 uur welkom in hun tuin!

Het tuinconcert wordt afgetrapt om 19u30 door de huisband van Huize Levensruimte, The Old Launderette. Een coverband die het publiek helemaal inpalmt met herkenbare meezingers.

Meer info

Willem Vermandere: Op naar de honderd!

vrijdag 02 juni 2023 - 20:00

“Dat ik in ‘t jaar 2040 honderd jaar word, mag je gerust weten. De feestelijkheden hieromtrent worden ingezet, 20 jaar op voorhand. Oude en nieuwe liedjes, zotte en serieuze ‘vertellementen’, om de liedjes zonder woorden niet te vergeten. Hoe zou een tachtigjarige zanger die zwerftochten door onze lage landen overleven, zonder zijn muzikanten-trawanten: Pol met zijn gitaren, Freddy met zijn blazers en Bart met zijne contrabas.

Zangers zijn zwervers, ‘mensenzot’ tot hun stokouwe dag, altijd graag onderweg, blanke mannen met zigeunerbloed. Dat wordt een jaren-lang feest.

Meer info

Senne Guns: Senne & Lokko

donderdag 01 juni 2023 - 20:00

Als zanger en songschrijver met De Goudvis op de radio, als cabaretier ondersteboven aan de piano, als muzikant bij o.a. Admiral Freebee, als muzikale kok in de podcast Koken met Classics van Radio 1 of als de helft van het huisorkest in de Popquiz op tv: Senne Guns kan wel wat. Maar ook heel veel niet. Gelukkig is er Lokko. Die is naast drummer bij o.a. Buurman en Douglas Firs ook de andere helft van het Popquiz-huisorkest: de beat, de bas, het brein, de blokfluit.

Meer info

Raymond van het Groenewoud: Op algemene aanvraag

donderdag 25 mei 2023 - 20:00

In de maat der seizoenen en zoals de nieuwe patatjes, verse mosselen, maatjes en de nieuwe beaujolais is er telkens weer een nieuwe Raymond! Onze onverslijtbare volksheld, die ook als prille zeventiger naar zijn trouwe publiek gezogen wordt. Zijn eeuwig brandend heilig vuur en muzikantenbloed blijft immers kruipen waar het niet gaan kan om de mensen te verblijden met een portie nieuw werk en een karrenvracht klassiekers.

Meer info

Jimmy Duchateau & Band: A Tribute to John Denver

vrijdag 12 mei 2023 - 20:00

In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat John Denver overleed. De Nederlandse zanger en gitarist Jimmy Duchateau en zijn zevenkoppige band bewijzen dat deze Amerikaanse countrylegende meer is dan Country Roads en Leaving on a Jetplane.

Meer info

Frank Boeijen: In concert 2023

vrijdag 05 mei 2023 - 20:00

Met een arsenaal aan liedjes staat Frank Boeijen met zijn band ook dit seizoen weer op de planken in zijn geliefde Vlaanderen. Hij behoeft eigenlijk geen introductie. Bijna 35 jaar geleden was de Nijmeegse zanger/liedjesschrijver één van de eersten die de poppodia en het clubcircuit verruilde voor het theater.

Een avond in de schouwburg bij Frank Boeijen staat garant voor herkenning en verrassing. Met meer dan 400 liedjes is er heel wat te kiezen. Laat je meenemen in een wereld vol poëzie, songs en verhalen over schoonheid, liefde en het leven.

Meer info

Trio Aries: De Dvořák-connectie

zondag 30 april 2023 - 11:00

Tsjechië staat bekend als een land met een rijke muzikale traditie. In de hoofdrol van De Dvořák-connectie staat Antonín Dvořák. Daarnaast is er een grote rol weggelegd voor Bedrich Smetana, bekend van zijn orchestrale werken als De Moldau, of de ouverture tot De Verkochte Bruid. Smetana liet ook op het repertoire voor pianotrio zijn stempel achter. Zijn Pianotrio op. 15 geeft de drie muzikanten van Trio Aries een overvloed aan materiaal om hun instrumenten uit volle borst te laten zingen.

Meer info

Urbanus: Bis, bis, bis!

vrijdag 28 april 2023 - 20:00

“Zoals praktisch al mijn collega’s zat ik door Sint Corona al twee jaar opgesloten achter de theatergordijnen. Ik kon die gedwongen isolatie gelukkig zinvol verspillen door mijn autobiografie te schrijven, maar de drang om de mensen live te laten lachen zat toch serieus onder mijn hart te drukken. Nu eindelijk ook mijn publiek weer buiten mag, hoor ik hen Bis, bis, bis! roepen van in de zaal en vliegen de gordijnen vanzelf open.

Meer info

Johnny Logan: It (still) is what it is

vrijdag 21 april 2023 - 20:00

Iedereen kent Johnny Logan als de man die twee keer het Eurovisiesongfestival won. In 1980 met What’s another year, zeven jaar later met Hold me now. Bovendien was hij ook de componist van Why me, waarmee Linda Martin won in 1992. Een indrukwekkend palmares dat hem de eretitel van Mister Eurovision opleverde.

Meer info

Evergreen Machine: Evergreens voor de eeuwige jeugd

donderdag 20 april 2023 - 14:00

Laat je katapulteren naar een ver verleden. Toen een plaat nog echt een plaat was, liedjes werden gemaakt om op te dansen en refreinen werden geschreven om uit volle borst mee te zingen.

Vijf muzikanten die hun strepen verdienden bij onder andere K’s Choice, Meuris en Venus in Flames, grasduinen in de platenkast van hun (groot)ouders en brengen klassiekers uit de periode 1930 tot 1970 die gebeiteld staan in ons collectief geheugen.

Meer info

Pagina's