Muziek

Jazzisfaction Big Band invites Scott Hamilton (VS) - exclusief concert voor België!

dinsdag 03 oktober 2017 - 20:00

De Jazzisfaction Big Band o.l.v. Jos Moons, sinds 2015 het 'huisorkest' van GC den egger, heeft niemand minder dan de Amerikaanse jazzsaxofonist Scott Hamilton kunnen strikken voor een exclusief concert op Belgische bodem.

Tijdens zijn jeugd luisterde Scott Hamilton veel naar jazzmuziek omdat zijn vader een omvangrijke platencollectie had. Toen hij acht was kreeg hij klarinetlessen, zijn enige officiële muzikale scholing! Hamilton begon echter pas met tenorsaxofoon spelen toen hij 16 jaar oud was.

Meer info

I Muvrini: Luminelli

donderdag 08 maart 2018 - 20:00

I Muvrini is een Corsicaanse vocale groep van wereldformaat. Ze zijn razend populair en hebben een live-reputatie om u tegen te zeggen. Eind jaren zeventig van de vorige eeuw opgericht door de broers Alain en Jean-François Bernardini, is I Muvrini nu zonder twijfel de beroemdste groep uit Corsica.

Meer info

Lenny Kuhr: Gekust door de eeuwigheid

donderdag 01 maart 2018 - 14:00

Lenny Kuhr heeft er een carrière van bijna 50 jaar opzitten maar de inspiratie is nog niet uitgedoofd. En de zin om op te treden evenmin. Zij blijft de troubadour die het land rondtrekt om een verhaal te vertellen. Een positief verhaal met hartverwarmende liedjes.

‘Gekust door de eeuwigheid’, naar het gelijknamige boek, is een aangrijpende theatershow, intens, spannend en inspirerend. Lenny Kuhr voelt zich het best thuis op kleine, intieme speelplekken, zo dicht mogelijk bij het publiek dat elke ademtocht kan voelen.

Meer info

Erik Van Neygen, Roel Van Bambost & Hans de Booij: The Vintage Club

vrijdag 23 februari 2018 - 20:00

3 decennia kleinkunstenaars  samen op een podium. 3 singer-songwriters brengen hun songs van de vorige eeuw. Ze bewijzen dat mooie muziek tijdloos is. U herkent ongetwijfeld vele nummers, maar u zal ook vergeten pareltjes ontdekken. Alle 3 hebben ze een verhaal te vertellen, elk in zijn eigen stijl, folk, country en chanson.

Meer info

Flanders Recorder Quartet: Final Chapter

zondag 11 maart 2018 - 11:00

Met het concertprogramma Final Chapter levert het Flanders Recorder Quartet haar visitekaartje voor een laatste maal af. De traditie wil dat het ensemble elk jubileumjaar een nieuw programma voorstelt dat niet alleen een vurig pleidooi is voor het instrument, maar eveneens de zinnen van de luisteraars – kenners, liefhebbers èn toevallige passanten – streelt en hun harten sneller laat slaan.

Meer info

Barbara Dex: Dex tot de tweede macht

vrijdag 23 maart 2018 - 20:00

In deze productie bezingt Barbara de liefde voor haar vader, begeleid door vier muzikanten o.l.v. Jo Mahieu.

Dat Marc haar grote held en voorbeeld is mag iedereen weten.
Van hem heeft ze zoveel geleerd.
Met hem heeft ze zoveel gedeeld, gelachen, gehuild, gediscussieerd en gemusiceerd.

Zijn eerlijkheid en heerlijkheid hebben haar als mens gevormd.
Het muzikale heeft ze van hem geërfd.

Meer info

Jokke Schreurs Quartet: Wannes in Jazz

donderdag 08 februari 2018 - 20:00

In Wannes in Jazz geeft het Jokke Schreurs Quartet haar eigenzinnige maar respectvolle en verfrissende kijk op het werk van Wannes Van de Velde. Vier gerenommeerde jazzmuzikanten spelen bewerkingen van en improvisaties op thema's uit het rijke oeuvre van de Antwerpse zanger. Ze willen de muzikale kwaliteit van zijn werk in de verf zetten en het toegankelijk maken voor een ruimer publiek.

Meer info

Vlaams Muziek Theater: De vogelhandelaar

zaterdag 14 april 2018 - 20:00

Der Vogelhändler is een van de meest gespeelde werken uit het operetterepertoire. Het is een werk met een hoge moeilijkheidsgraad door de vele grote ensemble- en 2-korige scènes. De muziek is charmant en geestig, en zeer bekend zijn: het entreelied van Adam, de Rijnwals, Ich bin die Christel von der Post, Schenkt man sich Rosen in Tirol, het duet van de twee professoren, het is allemaal even beroemd als sprankelend.

Meer info

Ish Aït Hamou: Aangenaam, ik ben Ish

vrijdag 02 februari 2018 - 20:00

De titel verraadt het al. Ish laat zichzelf zien in al zijn facetten. 

Ish, geboren en getogen in Vilvoorde, zoon van de 1e generatie migranten, beeldt zijn onverwachte parcours uit zoals alleen hij dat kan.

Met Aangenaam, ik ben Ish maakt hij een voorstelling over de kracht van verhalen. Over de zoektocht naar identiteit. Over de moeilijkheden van onze samenleving. Over Ish, over jullie, over ons allemaal.

Ish stands up met woorden, met dans, met muziek, met zang en alle andere “Tools" om zijn boodschap over te brengen naar het grote publiek. 

Meer info

Frank Boeijen: Theatertour 2018

vrijdag 20 april 2018 - 20:00

"Frank Boeijen weet met zijn theatertour als vanouds vernieuwend voor de dag te komen. Hij verkeert in artistieke topvorm. Zijn stem heeft aan betekenisvolle gloed gewonnen. Er valt veel te genieten tijdens zijn voorstelling." (Popmagazine Heaven)

Meer info

Pagina's