Print

Openluchtfilm @ den egger: De Witte van Sichem

Ook aan het einde van de zomer kan je genieten van een gratis film in openlucht. Het grasplein naast de sporthal van Scherpenheuvel wordt omgetoverd tot een openluchtbioscoop. De film kan pas starten bij voldoende duisternis, maar iedereen is welkom vanaf 20 uur om een plaatsje te veroveren op het grasplein en iets lekkers te drinken. Je kan tegen betaling iets consumeren aan onze zomerbar, maar je mag ook je eigen comfortabele stoel meenemen. Bij regenweer worden de films in de blauwe zaal van GC den egger getoond. 

Op 31 augustus is De Witte van Sichem aan de beurt. Deze Vlaamse film uit 1980 met Eric Clerckx onder regie van Robbe De Hert is een nieuwe versie van De Witte uit 1934, de eerste verfilming van de roman van Ernest Claes.

Lewie Verheyden krijgt 'meer slaag dan eten', en wanneer er geen school is, dan is er het labeur op het land bij de tirannieke boer Coene. Uit onvrede met de realiteit haalt de witte kwajongensstreken uit die hem evenwel steevast een pak slaag opleveren. In literatuur en verbeelding vindt hij kortstondig een vluchtroute uit de harde realiteit.

Organisatie: cultuurdienst Scherpenheuvel-Zichem

 

Categorie
Prijs
gratis

Afbeeldingen