Print

Portland

DE TICKETVERKOOP VOOR DEZE TRY-OUT IS GESTART OP WOENSDAG 16 SEPTEMBER OM 9 UUR

Portland is het creatieve geesteskind van Jente Pironet: muzikant, songwriter en bovendien stadsgenoot uit Scherpenheuvel-Zichem. Met Portland nam hij een bescheiden patent op dromerige en melancholische popnummers. De teksten zijn geladen met melancholie en nostalgie, en de songstructuren zijn uiterst herkenbaar en trefzeker.

In Sarah Pepels vond hij een muzikale soulmate en zo werd Portland al snel een duo. Versterkt met Gill Princen aan de electronica en Arno De Bock aan de drums gaat Portland verder op zoek naar een eigen sound.

In 2018 schoppen ze het tot één van de winnaars van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel en in de zomer van 2019 mag Portland zowel Rock Werchter als Pukkelpop van hun bucketlist schrappen.

Hun debuutalbum Your Colours Will Stain verzamelt 11 nummers die perfect tonen wie Portland is. Van stijlvol gearrangeerde dromerige indierock via dansbare en funky electropop tot uitgepuurde pianoballads. Van groots en episch naar onbeschaamd poppy tot broos en intiem. En soms alles tegelijk.  Maar telkens weer zijn er die stemmen, die twee machtige, aan de hartspier klauwende stemmen die bij elk nummer dieper onder je huid kruipen.

Portland is uitgegroeid tot een band met zelfvertrouwen en karakter, die durft buiten de lijntjes te kleuren en klaar is voor de grote podia. En waar beter te beginnen dan met een thuismatch in den egger als try-out plek voor hun concert in de AB tien dagen later? 

Zittend concert.

Categorie
Locatie
Datum
zaterdag 17 oktober 2020 - 20:00
Prijs
€ 18

Afbeeldingen

  • © Zeb Coune