Te gast

Nonkel Jef & De verloren zoon

donderdag 31 mei 2018 - 20:00

Nonkel Jef is terug!

Samen met z’n vrienden Odette, Sander en Zotten Dré geniet Vlaanderens meest bekende boer van z’n oude dag op zijn geliefde erf. Maar als een gladde projectontwikkelaar uit de stad de boerderij wil kopen, gaan de koeien aan het dansen. Kiest Nonkel Jef voor het grote geld? Of blijft hij trouw aan zijn Kempische koppigheid? En lijkt die roodharige landmeter niet sprekend op een oude bekende?

Is-ie ’t of is-ie ’t niet?

Meer info

Urbanus: Trecto Pnix

woensdag 06 december 2017 - 20:00
dinsdag 05 december 2017 - 20:00

Na drie jaren toeren met een luidruchtig rockbandje langs de zomerfestivals, heeft Urbanus weer zin in het knusse van de theaters. Of de wereld plots beter wordt van de nieuwe show valt te betwijfelen, maar dat het publiek met een opgelachen kaartje naar buiten gaat, dat staat vast.

Absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties zullen afgewisseld worden met een broos of kinderlijk naïef liedje. De zaal in duiken en over rugleuningen van de stoelen lopen, dat zit er niet meteen meer in. Daarom is het bij deze show wel toegelaten dat het publiek op het podium wordt gegooid.

Meer info

Dolfje Weerwolfje

zaterdag 21 april 2018 - 14:30

Dolfje Weerwolfje is een splinternieuwe spannende musical voor het hele gezin, gebaseerd op de succesvolle kinderboekenreeks van Paul van Loon.

Meer info

Echt Antwaarps Teater: Hotel Mama

zaterdag 10 februari 2018 - 11:40

Gaby en Gilbert besluiten dat ze stoppen met werken. Ze hebben 45 jaar een kleine buurtsupermarkt gerund en willen nu dingen gaan doen waar ze eerder nooit tijd voor konden maken. Ze willen hun jeugddroom waarmaken : met de fiets 3 maanden rondtrekken door Frankrijk en Italië. De voorbereidingen worden getroffen, reisroutes uitgestippeld, hotelletjes gereserveerd en vooral veel geoefend op de hometrainer.

Meer info

Echt Antwaarps Teater: Kontente venten

zaterdag 21 oktober 2017 - 20:00

Alhoewel ze in bijna alles verschillen, zijn Patrick en Olaf al jaren boezemvrienden. Ze werken samen, zijn op dezelfde dag getrouwd, gaan samen op reis en hebben dezelfde droom… Het probleem is dat de huidige maatschappij het hen onmogelijk maakt om die droom te realiseren. Zijn zij het probleem of ligt het aan de rest? Is de constante drang naar vooruitgang de spelbreker? 2000 jaar lang is de evolutie van de mens rechtlijnig en duidelijk geweest. 2000 jaar lang had je een man en een vrouw.

Meer info

WAK: Koninklijke Fanfare Sint Michiels Messelbroek - The making of... magic

zondag 07 mei 2017 - 13:00

Er was eens… een gezellig concert. Speciaal voor u selecteerden we magische melodietjes die ook nog eens leuk in de oren klinken. Beleef samen met ons de magie van de muziek tijdens dit matinee concert. 

Meer info

WAK: Thor Zichem, afdeling dans - Collecting memories

maandag 01 mei 2017 - 11:00
maandag 01 mei 2017 - 16:00

Van de natuur genieten in Afrika, cultuur opsnuiven in Amerika, opgaan in de drukte in Japan, dromen in het kleurige India, … Noortje heeft één grote wens: een wereldreis maken. Ze komt echter niet verder dan haar eigen dorpje. Op haar kamer leest ze de mooiste reisverhalen. De personages uit haar boeken beleven de meest fantastische avonturen. Noortje belooft zichzelf dat ze op een dag in de voetsporen van die personages zal treden.

Meer info

WAK: Hagelandse Academie voor Woord, Scherpenheuvel-Zichem - Rauw

donderdag 04 mei 2017 - 20:00

Marijke, Vera en Stefanie komen bijeen voor de praktische regeling van de begrafenis van hun vader. De drie zussen zijn door omstandigheden uit elkaar gegroeid. Zo nam Marijke de zorg op voor haar vader. Vera had haar eigen boontjes te doppen en Stefanie werd jaren geleden door haar vader aan de deur gezet. Er is weinig of niets dan hen nog verbindt.  Vandaag echter kunnen ze mekaar niet ontlopen. Het was Vader zijn laatste wil om zijn dochters samen te brengen. Er is immers ook een ‘erfenis’ te verdelen!

Meer info

WAK: Koninklijke Fanfare Sint Jansvrienden, jeugdband The Elements en koor DOsibELS - The making of... fanfare

zaterdag 06 mei 2017 - 20:00

Van een dorpsfanfare naar een honderdkoppige vereniging met muziek maken als bindende factor. Deze evolutie maakten De Sint-Jansvrienden door tijdens hun 120-jarig bestaan. Tijdens de WAK brengen De Sint-jansvrienden een wervelende show ten tonele. Je ziet zowel de zesjarige trompettist als de tachtigjarige trombonespeler en de zingende dertiger aan het werk. Maar dat alles dit keer niet in een standaard concert. Kom en laat u verrassen! 

Meer info

WAK: Jeugdconcertband, muziekinitiatie en Koninklijke Harmonie De Heren van Zichem - The making of... harmonie

zaterdag 29 april 2017 - 19:00

Van bij haar ontstaan in 1906 stond onze vereniging al stil bij deze gedachte: muzikanten samen brengen in een mooi klinkend orkest. Alle talenten halen het beste uit zichzelf om te komen tot een prachtig geheel. Proberen en improviseren is de leidraad. Vanuit onze muziekinitiatie en vervolgens onze jeugdconcertband stromen de muzikantjes door naar een instrumentengroep van het orkest. Al deze instrumentengroepen samen zorgen voor “harmonie”.

Meer info

Pagina's