Print

Theater Stap: De Wereld

De Wereld vertelt het verhaal van Jerome, die beslist dat hij lang genoeg op dezelfde plek heeft gezeten en de Wereld intrekt. Het is een verhaal van ontmoetingen, van mensen die al snel niet meer zonder elkaar kunnen.

Het is het begin van een merkwaardige tocht, een reis op leven en dood, waarin bijzondere mensen samenkomen. Er is de kleine man die bijna niemand opmerkt en de ober met excellente koffie, er is het meisje Haja dat van ver komt en haar sombere oom. Er is ook de plastic zak in de wind, diepzeedieren, en een zon waar iedereen van heinde en ver naar komt kijken. En er is een gebeurtenis die zo ongelooflijk is dat ze zelfs voor wie erbij was onwerkelijk lijkt.

De Wereld is een (losstaand) vervolg op De Bank, de succesvoorstelling uit 2015, naar een tekst van Paul Verrept. Luc Nuyens en Frank Dierens gaan opnieuw aan de slag met de Stapspelers die in 2017 even wereldberoemd werden in Vlaanderen met de één-serie Tytgat ChocolatSteven De bruyn en Tsubasa Hori zorgen voor livemuziek tijdens de voorstelling.

'Een geslaagde voorstelling amuseert, ontroert of doet nadenken. 'De Wereld' is dus driedubbel geslaagd. Als u dit seizoen nog één voorstelling meepikt, laat het dan deze zijn.' Stefan Laenen (Gazet van Antwerpen)

'Was de wereld maar een beetje meer zoals 'De Wereld', wat een hartverwarmende plek zou het zijn'. Els Van Steenberghe (Knack) geeft 'De Wereld' twee poëtische duimen in de lucht.

 

Concept, regie en spel: Luc Nuyens en Frank Dierens

Spel: Guy Dirken, Ann Dockx, Jan Goris, Daan Hutten, Hazina Kenis, Luc Loots, Jelle Palmaerts, Leen Teunkens, Anke Verwaest en Gitte Wens

Tekst: Paul Verrept

Vormgeving: Stef Stessel

Kostuums: Lieve Pynoo

Voor iedereen vanaf 8 jaar.

Locatie
Datum
donderdag 25 april 2019 - 20:00
Prijs
ABO: € 13
-21/+60: €15
Basis: €17
Youth drop (-18): € 8

Afbeeldingen

  • (c) Stef Stessel