Print

Thomas Janssens: De reuzendoder van Ernest Hemingway

Om deze voorstelling bij te kunnen wonen is een geldig COVID Safe Ticket verplicht.

Wijziging castTom Van Bauwel, Ikram Alouad en Katelijne Verbeke nemen de plaats in van respectievelijk Geert Van Rampelberg, Clara Cleymans en Mieke De Groote. 

Ernest Hemingway. Schrijver van The sun also rises en The old man & the sea. Nobelprijswinnaar. Vrouwenverslinder. Van Cuba tot Parijs stond hij bekend om zijn hoge alcoholtolerantie. Slechts twee voorwaarden had hij: nooit drinken onder het schrijven en bij voorkeur post meridiem. Maar waarom zo excessief?

In een brief gebruikt Hemingway een opvallend woord: “Alcohol was de Reuzendoder, waar ik zo vaak niet buiten heb gekund; of althans graag buiten had gekund.” Al hanteerden zijn drinkebroers andere begrippen, allen leken ze hun verslaving als wapen tegen dezelfde vijand in te zetten. Maar welke vijand was dat dan?

De reuzendoder van Ernest Hemingway brengt de kroniek van een morbide verslaving verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingways vrouwen.

Met: Ikram Alouad (i.p.v. Clara Cleymans), Katelijne Verbeke (i.p.v. Mieke De Groote), Dahlia Pessemiers-Benamar, Eliza Stuyck en Tom Van Bauwel (i.p.v. Geert Van Rampelberg)

Concept, tekst en regie: Thomas Janssens

Voorbespreking: om 19 uur zal deze voorstelling ingeleid worden. Deelname is gratis, inschrijven is niet nodig.

Categorie
Locatie
Datum
donderdag 27 januari 2022 - 20:00
Prijs
ABO: € 14
-21/+60: € 16
Basis: € 18
Youth Drop (-18): € 8

Afbeeldingen

  • © Maarten Devillé

  • © privé-archief Adriana Ivancich