Print

Toneelhuis, ARSENAAL/LAZARUS / Guy Cassiers: Bagaar

Met deze bewerking van Coup de Torchon, een film van Bertrand Tavernier uit 1981, zet Guy Cassiers zijn theatrale zoektocht verder naar de donkerste diepten van de menselijke ziel.

Politieman Lucien is de risee van de stad die de corruptie van zijn omgeving door de vingers ziet. Tot er iets in hem kantelt en hij zich begint te ontdoen van iedereen die hem voor de voeten loopt. Gaandeweg ontpopt de zwakkeling zich tot een moordmachine, net omdat hij de psychologie van de mensen rondom hem feilloos weet te bespelen.

Voor Bagaar gaat regisseur Guy Cassiers een verbond aan met theatercollectief LAZARUS, dat de voorbije seizoenen meer dan eens de donkere kanten van het menszijn opzocht, via bewerkingen van klassieke romans van o.m. Dostojevski, Boelgakow, Gontsjarow, Gombrowicz en Bukowski. De samenwerking tussen Guy Cassiers en LAZARUS wordt meteen een confrontatie tussen scenografische precisie en baldadige speelsheid, tussen literaire ernst en schijnbare lichtvoetigheid.

Met: Katelijne Damen, Koen De Graeve, Pieter Genard, Marianne Loots, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande en Charlotte Vandermeersch

Naar Coup de Torchon van Bertrand Tavernier, Jean Aurenche 

Bewerking en regie: Guy Cassiers en Lazarus

Dramaturgie: Erwin Jans

Scenografie: Tim Van Steenbergen

Kostuum: Karen De Wolf

Licht: Fabiana Piccioli

Coproductie TONEELHUIS, ARSENAAL/LAZARUS

Categorie
Locatie
Datum
donderdag 09 mei 2019 - 20:00
Prijs
ABO: € 16
-21/+60: €18
Basis: € 20
Youth drop (-18): € 8

Afbeeldingen

  • (c) Lara Gasparotto