Print

Vlaams Muziek Theater: Het land van de glimlach

GEANNULEERD

In 2021 herneemt het Vlaams Muziek Theater, het populairste operettegezelschap van de Benelux, haar bewerking van de succesoperette Het land van de glimlach (Das Land des Lächelns) van Franz Lehár uit 1929. Het verhaal van deze feestelijke en romatische operette speelt zich af in Wenen en in China, het land van de glimlach.

Lisa, de dochter uit een adellijke Weense familie, wordt verliefd op de Chinese prins Sou Chong en verlaat Wenen om hem te volgen naar China. Daar worden beiden zich bewust van de onverenigbaarheid van hun karakters en de onoverkomelijke verschillen tussen de westerse en oosterse cultuur. Die tegenstellingen leiden tot een bitter conflict en het tragische einde van hun liefdesverhaal. Lisa’s exotische droom vervliegt, en verteerd door heimwee naar haar vroegere leventje, keert ze ontgoocheld terug naar haar mooie blauwe Donau. De prins blijft alleen achter en tracht zijn pijn te lenigen met een ‘Immer nur lächeln’, zoals de Chinese gewoonte het volgens het toenmalige clichébeeld voorschreef, altijd maar lachen of glimlachen, wat er in het leven ook moge gebeuren…

Franz Lehár zelf vond dit zijn beste operette en schreef hiervoor zijn meest beroemde melodieën ‘Meine Liebe, deine Liebe, die sind beide gleich’ en ‘Dein ist mein ganzes Herz’.

Bram De Beul tekent voor de regie en choreografie, de muzikale leiding is in handen van Frank Boonen.

Categorie
Locatie
Datum
vrijdag 23 april 2021 - 20:00
Geannuleerd

Afbeeldingen