Theater

Loge10 Theaterproducties: Heel geestig

donderdag 27 september 2018 - 20:00

Charles wil een boek schrijven waarin een medium de hoofdrol zal spelen. Hij weet echter niets van die wereld en nodigt daarom de helderziende Madame Arcati uit om een séance te houden.

Wanneer de tafel heeft gedanst en Madame Arcati in trance is geweest, lijkt alles weer normaal. Alleen Charles krijgt het moeilijk want hij hoort, ziet en voelt als énige zijn eerste vrouw Elvira in de kamer. Dit leidt tot dolle misverstanden, absurde jaloezie en hilarische verwarringen.

Een tweede vrouw, jaloers op de geest van de eerste vrouw? Veel te ingewikkeld voor een man!

Meer info

De Tartaren en HETGEVOLG: Verdrongen

woensdag 17 oktober 2018 - 20:00

Het leven van Mia en Marleen wordt overhoop gegooid. In één klap staan  ze aan de andere kant van de lijn. Worden ze ver­drongen of verdringen ze zichzelf? Waar komt dit vandaan? Je werk en collega’s kwijt, je inkomen gaat achteruit. En dan krijg je nog eens een continue druk én de steeds weerkerende pijnlijke prikkels.

Meer info

Gravity & Other Myths: Backbone

dinsdag 23 oktober 2018 - 20:30

Wie de halsbrekende toeren van het Australische Gravity & Other Myths aandurft, beleeft een avond op het puntje van de stoel en blijft met open mond achter.

In Backbone dagen tien performers en twee muzikanten elkaar uit in een decor met houten palen, stenen, aarde, emmers, en heel veel betoverend licht. Ze testen elkaars kracht en uithoudingsvermogen in scènes die afwisselend poëtisch, spectaculair en grappig zijn.

Meer info

Vapeurs: Een échte vriendinnenkomedie

donderdag 25 oktober 2018 - 20:00

Een herkenbare komedie voor alle vrouwen die de overgang al achter de rug hebben, er tegenaan kijken of er juist middenin zitten. Een avond over, voor en door vier prachtige dames die weten waar ze het over hebben.

Plotseling bloedheet, nachtelijk zweten, vergeetachtigheid, mood swings? Het komt allemaal voorbij in de vorm van herkenbare verhalen, bizarre sketches en swingende songs. En zeg nu zelf: gedeelde smart is toch halve smart?

Meer info

HETGEVOLG: De moeder en haar 3 soldaten

zaterdag 10 november 2018 - 20:00

1917. Een weduwe krijgt de boodschap dat drie Duitse soldaten in de schuur komen logeren. Dat zint de moeder niet, het leven op de boerderij is al moeilijk genoeg. Ook vreest ze voor de ontmoeting van de mannen met haar dochter. Maar nóg zwaarder is dat haar zonen gevaar lopen aan de IJzer, waar ze tegenover zulke Duitsers liggen.

In een bijzondere tekst neemt Ernest Claes deze toestand als uitgangspunt. Dat de komst van het vreemde aanvankelijk schrik oproept, lijkt begrijpelijk. Maar even goed kunnen mensen verrast of verrukt zijn door het nieuwe.

Meer info

Assisen - De ‘webcam-moord’

vrijdag 16 november 2018 - 20:00

Anne combineert hogere studies met een florissant baantje in de prostitutie. Tot ze plots dood wordt aangetroffen. Alle aanwijzingen leiden naar Jurgen, die tot over zijn oren verliefd was op Anne. Anne wees hem af, een fatale nee.

Vandaag verschijnt hij voor het hof van Assisen. Er blijken echter nog kandidaten rond te lopen die een motief konden hebben. Althans volgens de verdediging.

Meer info

Bart Kaëll & Luc Appermont: Bart & Luc intiem

vrijdag 23 november 2018 - 20:00

Luc Appermont en Bart Kaëll intiem… als team.

Samen nemen ze je mee naar hun verste verleden, hun mooie en emotionele momenten, hun lief maar ook hun leed. Van banale weetjes tot gebeurtenissen die hun leven tekenden. Soms met een brede glimlach, soms vertederend en soms met de krop in de keel.

Wist je dat Luc en Bart elkaar leerden kennen in een café in De Haan? En dat de mama van Bart aquarellen schildert? En dat Luc vroeger helemaal weg was van Nonkel Bob?

Meer info

Stefaan Van Brabandt/De Verwondering & Het Zuidelijk Toneel, Johan Heldenbergh: Marx

donderdag 13 december 2018 - 20:00

Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der dingen) speelt Karl Marx. Eén van onze grootste acteurs kruipt in de huid van één van de grootste filosofen. Een geweldige en unieke combinatie.

Geen filosoof heeft een grotere stempel op de wereldgeschiedenis gedrukt dan Karl Marx. En geen filosoof heeft zoveel verdeeldheid gezaaid: afhankelijk van hoe zijn woorden werden geïnterpreteerd, is hij vervloekt en aanbeden, uitgespuwd en op handen gedragen.

Meer info

Guido Belcanto Musical: De zoete smaak der zonde

vrijdag 21 december 2018 - 20:00

De zoete smaak der zonde is alles in één: een musical, een revue en een biografie; een tragi-komedie, een moordverhaal, een voetreis naar het middelpunt van het inferno - en hopelijk weer terug...

Meer info

Uitgezonderd.: Ladies Night

vrijdag 11 januari 2019 - 20:00

Iedereen heeft op z’n minst al wel eens gehoord van de filmklassieker The Full Monty. Maar niet iedereen weet dat de komedie Ladies Night van Anthony McCarten en Stephen Sinclair aan de basis ligt van deze kaskraker.

Meer info

Christophe Vandegoor: Radio Koers

donderdag 17 januari 2019 - 20:00

In Radio Koers vertrekt sportjournalist Christophe Vandegoor vanuit zijn tienerjaren en een kortstondig bestaan als een bescheiden jeugdwielrenner. Met de blijvende herinnering aan die ene overwinning. Helaas verzeilt het talent in een tweede waaier…

Met een microfoon in de hand lukt het iets beter om live vanop een Alpentop in de Tour of vanuit de legendarische wielerbaan van Roubaix de luisteraar mee te zuigen in de actie. 

Meer info

Lieve Blancquaert: Last Days

dinsdag 22 januari 2019 - 20:00

Last Days is een ode aan het leven.

Elke seconde sterven er twee mensen en voor ieder mens heeft dit een andere betekenis en een ander verhaal. Lieve Blancquaert neemt je met beelden en verhalen mee doorheen verschillende culturen, godsdiensten en rituelen.

Meer info

Loge10 Theaterproducties: Stilte, we draaien!

donderdag 31 januari 2019 - 20:00

Een filmploeg is neergestreken in het theater. Vandaag nemen ze de scène op waarin de bedrogen echtgenoot een voorstelling stillegt om de minnaar van zijn vrouw te vermoorden.

Al snel blijkt dat de productieleider niet te vertrouwen is, de regisseur verliefd is op de jonge actrice en raast van jaloezie, de eeuwige tweede er alles aan doet om zijn carrière een duwtje in de rug te geven en dat de regieassistent alles en iedereen probeert bij mekaar te houden terwijl hij van een eigen film droomt met de jonge actrice in de hoofdrol…

Meer info

Theater deToekomst: Romeo en Julia

donderdag 14 februari 2019 - 20:00

Shakespeare schreef met Romeo en Julia de meest onsterfelijke en universele noodlotstragedie ooit. Romeo en Julia heeft dan ook alles wat een topstuk moet hebben: humor, romantiek, geweld, seks en poëzie.

Meer info

Theater Malpertuis: Beginners

donderdag 14 maart 2019 - 20:00

De personages van de Amerikaanse schrijver Raymond Carver zijn vastgelopen in relationele routine en  begraven dromen. Ze worden opgeschrikt door een plotse crisissituatie of brengen hun zekerheden zelf aan het wankelen vanuit een diepgeworteld verlangen naar ‘het andere’.

Meer info

Pagina's