Start en programma seizoen 2021-2022

Na een op zijn zachtst gezegd bewogen jaar, zijn we klaar om van seizoen 21-22 niets minder dan een feestseizoen te maken! Het zal dit jaar immers 15 jaar geleden zijn dat den egger de deuren opende, en dat moet uiteraard gevierd worden. 

Het volledige programma van het nieuwe seizoen kan je vanaf dinsdag 15 juni om 9 uur op deze site terugvinden. Ondertussen worden dan de brochures gedrukt, die vallen in de eerste helft van juli in de bus van al wie de afgelopen drie seizoenen een abonnement had. 

Meer info

Uitgestelde voorstellingen en verlengde cheques

Omdat het met de vele verplaatsingen en annulaties op den duur moeilijk werd om door de bomen het bos nog te zien, lijsten we graag nog eens een overzicht op van de voorstellingen die zijn uitgesteld naar juni 2021 of naar seizoen 21-22. Je aangekochte tickets blijven uiteraard geldig.

Katelijne Verbeke & Warre Borgmans: K.A.L.M. stond gepland op 29/10/2020, wordt verplaatst naar 12/06/2021

- Michael Van Peel: Van Peel tot Evenaar stond gepland op 26/11/2020, wordt verplaatst naar 25/06/2021

Meer info

Merodefestival: zomerse concertavonden in Zichem

Van 1903 tot 1955 liep de tramlijn 253 van Zichem naar Turnhout. Deze vervoerde naast hout van de Merodebossen ook vele bedevaarders naar de abdij van Averbode.

Meer info

Belpop Bonanza de Merode

Ontdek deze zomer de Belpop-geschiedenis van onze streek!

Dé vakmannen Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) verdiepten zich in de muzikale erfenis van onze streek en laten ons nieuwe plekken en verhalen ontdekken. Muzikale weetjes of anekdotes waardoor sommigen misschien nostalgische momenten zullen herbeleven of nieuwe ontmoetingen ontstaan.

Misschien was jij wel bij dat optreden van The Offspring in dat kleine zaaltje? Of wil je graag de favoriete wandeling van Jente Pironet van Portland leren kennen? En waar wordt die Romeo’s Frikandel verkocht?

Meer info

Na een jaar corona: hoop voor de toekomst

Op 12 maart 2020 sloten we de deuren. Voor even dachten we, misschien een weekje of twee. Tot dat rare virus het land uit zou zijn. Maar stilaan groeide het besef dat het niet zomaar zou overwaaien. Een jaar ging ondertussen voorbij en hoewel er nog enkele voorstellingen konden doorgaan in het najaar van vorig jaar, zijn we er nog steeds niet vanaf.

Meer info

Extra coronamaatregelen: den egger tijdelijk gesloten

 De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben op 30 oktober in het Overlegcomité beslist om over te gaan tot een verstrengde lockdown om de toenemende druk op onze ziekenhuizen een halt toe te roepen en de besmettingscurve zo snel en radicaal mogelijk om te buigen. Op 27 oktober had de Vlaamse Regering reeds extra maatregelen genomen om de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Een van die maatregelen was de sluiting van de cultuurhuizen. Een beslissing die weliswaar hard aankwam, maar waar we uiteraard begrip voor hebben.

Meer info

GC den egger versus COVID-19: safety first!

Na een veel te lange cultuurarme periode kijken wij er ontzettend naar uit om jullie binnenkort eindelijk opnieuw te kunnen begroeten in den egger.

Door de noodzakelijke maatregelen die de overheid neemt om het coronavirus in te dijken, is een tot de nok gevulde theaterzaal nog niet mogelijk. Het zal er dus een beetje anders aan toe gaan dan je gewend bent. Om iedereen in veilige én comfortabele omstandigheden te kunnen laten proeven van cultuur, nemen we de nodige maatregelen conform de geldende richtlijnen en protocollen van de overheid. De veiligheid van onze klanten primeert!

Meer info

Coronaproof zelf iets organiseren in den egger

Nu het weer mogelijk is om de zalen van den egger te huren, is het uiteraard van belang dat ook hier de richtlijnen goed opgevolgd worden om je evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Alle info over wat er mogelijk is, de meest recente maatregelen en extra aanbevelingen waar je als gebruiker rekening mee dient te houden, vind je hier: https://www.scherpenheuvel-zichem.be/nieuws/een-evenement-organiseren

Meer info

Zomersluiting den egger

Zoals gewoonlijk knijpen we er tijdens de zomer even tussenuit. Vanaf 13 juli nemen we een break om er vanaf 11 augustus weer volop in te vliegen. Met een hoopvolle blik op de toekomst hopen we jullie daarna snel weer een warm welkom te kunnen heten in den egger.

Meer info

Start ticketverkoop seizoen 2020-2021

Terwijl corona ons dagelijks leven grondig overhoop haalt, weerhoudt dat ons er niet van om achter de schermen volop verder te werken aan de voorbereidingen van het nieuwe eggerprogramma van seizoen 2020-2021.

Maar zoals bij alles geldt: veiligheid boven alles. De gezondheid van ons trouwe publiek komt uiteraard op de eerste plaats, en daarom vinden we het door de omstandigheden niet aangewezen om zoals gewoonlijk half mei in verkoop te gaan. We kiezen er daarom ook voor om de start van de ticketverkoop voor het volgende seizoen nog even uit te stellen.

Meer info

Pagina's