Programma

I Muvrini: Portu in Core

woensdag 22 september 2021 - 20:00

Seizoensopener!

Om deze voorstelling bij te kunnen wonen is een geldig COVID Safe Ticket verplicht!

In september 2019 kwam de nieuwe cd Portu in Core van de Corsicaanse vocale groep van wereldformaat I Muvrini uit. Op hun eenentwintigste studioplaat grossieren de broers Alain en Jean-François Bernardini zoals vanouds weer in de unieke mix van levenslust, strijdbaarheid, sociale bewogenheid, idealisme en melancholie die van hen de beroemdste groep uit Corsica heeft gemaakt. 

Meer info

Loge10 Theaterproducties: De dame in het busje

donderdag 23 september 2021 - 20:00

Om deze voorstelling bij te kunnen wonen is een geldig COVID Safe Ticket verplicht!

Miss Shepherd, een vrouw waarvan niemand weet waar ze écht vandaan komt, parkeert ‘tijdelijk’ haar busje op de oprit van de bekende schrijver Alan Bennett en blijft daar vervolgens de volgende 15 jaar wonen.

Wat begint als een tegen wil en dank toegestane gunst, wordt een relatie die hun beider levens zal veranderen.

Een zeldzaam, ontroerend en hilarisch portret, gebaseerd op een waargebeurde verhaal!

Meer info

Sandra Kim, Marco Z, Begir Memeti & Band: Bella Italia

vrijdag 01 oktober 2021 - 20:00

Bella Italia is een hartverwarmend en heerlijk nostalgisch theaterconcert. Een fantastische liveband dompelt je onder in de mooiste en bekendste Italiaanse hits. Bella Italia is een concert om met weemoed terug te denken aan voorbije vakanties. Hartstochtelijk genieten van la dolce vita op una giornata particolare.

De ene na de andere hit passeert de revue, maar ook verborgen parels van topartiesten als Paolo Conte, Eros Ramazzotti, Zucchero en vele anderen staan op het repertoire. Uit volle borst meezingen is toegestaan.

Meer info

Christophe Vandegoor, Jelle Cleymans & Joost Van Hyfte: Knechten van de koers (première)

zaterdag 02 oktober 2021 - 20:00

Koers in Vlaanderen is heilig. Koers is lijden en afzien, door weer en wind, op kasseistroken in de Vlaamse Ardennen of onder een brandende zon op een Alpencol. Verhalen vol heroïek over prachtige overwinningen en onwaarschijnlijke tegenslagen.

In Knechten van de koers bekijken Jelle Cleymans, Joost Van Hyfte en Christophe Vandegoor het wielrennen door hun eigen bril. Cleymans als wielerliefhebber, Vandegoor als verteller en Van Hyfte als een moderne hofnar.

Meer info

Roeland Hendrikx & Chin-Cheng Lin: Wood versus Wood

zondag 03 oktober 2021 - 11:00

Clarinet meets marimba.

Een duo met klarinet en marimba is niet alledaags. Toch geeft deze combinatie een verrassende en warme klankkleur, met muziek die ritmisch maar ook erg zangerig kan zijn.

Roeland Hendrikx (klarinet) en Chin-Cheng Lin (marimba) brengen je een veelzijdig en gevarieerd programma met zowel origineel werk als speciale arrangementen voor deze bezetting.

Meer info

Echo Collective: plays Jóhann Jóhannssons ‘12 Conversations with Thilo Heinzmann’

dinsdag 05 oktober 2021 - 20:30

Postklassiek, neoklassiek, minimalistisch, … niemand weet hoe je de muziek van het strijkensemble Echo Collective moet omschrijven en het zal Neil Leiter en Margaret Hermant worst wezen.

De populariteit van instrumentale muziek buiten het klassieke establishment is de afgelopen tien jaar enorm gegroeid. Denk maar aan Nils Frahm, Ólafur Arnalds, A Winged Victory For The Sullen en de betreurde Jóhann Jóhannsson.

Meer info

Johan Terryn: Het uur blauw

donderdag 07 oktober 2021 - 20:00

Johan Terryn verloor zijn vader midden in de eerste lockdown. Rouwen en verdriet delen werden sterk beperkt door de omstandigheden. Hij gebruikte dan maar zijn column op de radio om zijn rouwboodschap de wereld in te sturen. Vele luisteraars voelden zich geraakt en vertelden hem spontaan hun eigen verhaal over het gebrek aan nabijheid bij het afscheid.

Meer info

The Animals & Friends

vrijdag 08 oktober 2021 - 20:00

In 1964 overspoelde rock & roll de wereld met The Beatles, The Rolling Stones en natuurlijk The Animals. Aan de oevers van de Tyne ontstond een nieuwe stroming rhythm & blues die de wereld veroverde.

The Animals waren de tweede Britse band die aan de top kwamen van de Amerikaanse hitlijsten, met  hun legendarische House Of The Rising Sun. Hierna had de band meer dan twintig top tien hits over de hele wereld.

Meer info

Dirk Musschoot: Toen geluk nog heel gewoon was

donderdag 14 oktober 2021 - 20:00

‘Toen geluk nog heel gewoon was. Hoe het Vlaamse gezin in 100 jaar helemaal veranderde’

Meer info

Jeroen_Leenders_21/22_Decrypt

zaterdag 16 oktober 2021 - 20:00

Een solo, maar dan met twee, in een theaterzaal waar hij de theateretiquette zonder schroom overboord gooit. Een vorm van kunst die zichzelf creëert op het podium. Een vorm waarin Jeroen Leenders zich thuis voelt. Een vorm waarbij hij zichzelf toont zoals hij werkelijk is, in het moment, want geen enkele dag is hetzelfde in het krankzinnige brein van deze Vlaming. Het publiek bereid zich best voor op een ruige show, waarin geen enkel onderwerp wordt vermeden.

Meer info

Pagina's